Hockeyhunkar

Den enda anledningen att tillbringa en lördag i en ishall. Det luktar kamratskap ända upp till läktaren. Det var en underdrift förresten. Axe och Rexona, ni går miste värsta guldläget för marknadsaktivitet här. "Riktiga män luktar", överväger eventuellt att hitta mig en bög istället.


Lördagslöpning

Seg start, men jag var definitivt nöjd när jag bröt vid 30 mins! Nu vaknas 20 min styrka på trädäcket, hey ho!

 

 


Sh*t LCHF people say

Garvade själv när jag såg videon, true dat.



Skön kille på gymmet


Motivation

Here we go, nu ska jag gå 28 dagar utan mina älskade chokladbitar på lördagskvällarna. Som belöning väntar en ruta mörk i vänster hörn när jag är färdig! ;)

Ja, jag har ritat mestadels av collaget, resten hittade jag på weheartit och printade.

 


Brassar käk

Ikväll serveras ugnsbakad lax, wok, och smoked mayonnaisesås på Bistro Broomé!

 


Get tan or die tryin'

Nej, jag är inte naken, och jag har endast mascara. Så ni behöver inte besvära min inbox om det.

Dyrkar det brinnande klotet idag efter att ha fått påskledigt i elva dagar, love life! :)

image description

 


Bubbelvattenjunkie

Hallon/Persika, läsk-god!


Barnlås är det nya alkolåset

Alla vet vad ett alkolås är. Men nu tycker jag minsann att det är dags att införa barnlås.
Jag upplever själv dagligen hur det blir, när min sexåriga bror har varit på mammas iphone, eller den gemensamma stationära datorn, shit could go wrong! Det handlar om allt ifrån mystiska samtal och sms, till mer allvarliga saker som ändrade grafikinställningar.

Droppen gick ändå igårkväll när jag kommer in på instagram, surfar runt, och hamnar här.

 

Jag blir både förvånad och arg. Va i helsike gör den här flickan på internet?

 

Tråkigt nog är det här ett vanligt fenomen, man hittar dem på fansidor om Eric Saade eller Molly Sandén, de skriver, bloggar, och uppdaterar om muffins, småsyskon, och kompisar. Allra mest distinkt är deras överanvändade utav treor i olika grupperingar, såsom <333, eller <3<3<3.


I det här fallet, är flickan inte ens fyllda tio år, mest troligt bor hon i en tätbefolkad ort med föräldrar som jobbar heltid, hon äger redan både laptop och iphone, och hennes favoritmaträtt är fiskpinnar, men ibland går det an med sushi. Då bildbloggar hon om det.

Kan inte någon, snälla, sätta barnlås på användande utav alla sociala medier, för minderåriga barn?

Inte bara är de en fara för oss som måste utstå deras bilder på gosedjur och cupcakes, de utsätter sig själv för stor fara, eftersom det finns en hel del människor där ute som har knäppa fantasier om barn.

PW pågår

En av de bästa sakerna jag vet är att vara uppe i tid för att se solen gå upp.
Det är lite magi över det.

 


Cirkelfys

Dags att prova en ny träningsform! Wish me luck!

 

 


Kloka ord från Annika Hernroth

Snubblade över den här artikeln på Newsmill. Fastän kvinnodagen är förbi, kan jag inte låta bli att publicera några delar som verkligen tilltalade mig. Annika Hernroth är utbildad medievetare, och driver en politisk blogg utöver sitt arbete. Här har hon listat några budord för oss kvinnor i alla åldrar. Eftersom mestadels av mina bloggläsare är kvinnor, så tänkte jag att det skulle passa bra. :)
  • "1. Du skall tjäna dina egna pengar. Ingenting är egentligen viktigare än det här, så lägg det på minnet. Om du har en egen inkomst, egna sparade pengar och en utbildning att luta dig tillbaks på så kommer du aldrig att behöva stanna hos en partner av ekonomiska skäl. Du kan gå när du vill, fatta dina egna beslut och du blir inte beroende av en annan människa för din överlevnad. Pengar är frihet. Pengar är oberoende. Oberoende är friheten att välja själv."
  • "5. Vägra skulden. Subbor finns överallt, såväl män som kvinnor, och det de gör bäst är att dränka dig i skuld. Det kan handla om att du vabbar för mycket och chefen vill ge dig jobbskuld, eller en dagismorsa som alltid hämtar sitt barn klockan 13 och vill ge dig mammaskuld, eller varför inte en make som tycker att du jobbar för mycket och vill ge dig hustruskuld. Men den värsta boven är alltid du själv. Det där bandet som spelar i ditt huvud varje dag om att du borde träna mer, vara snyggare, nå högre i karriären och vara en mer pedagogisk förälder… stäng av det. Stäng av det för gott.
  • "7. Säg ja! Här borde vi lära av männen. De säger jämt ja till saker de inte är helt kvalificerade för. Chefsposter, nya jobb eller spännande utmaningar. Vi tjejer vill alltför ofta vara överkvalificerade innan vi vågar ge oss in i något. Och det håller oss tillbaka, det gör att styrelserum gapar tomma och viktig kompetens går förlorad. Så, fake it until you make it, baby.
  • "9. Släpp fasaden. Genom att låtsas vara perfekt så skapar du ångest hos dig själv och andra. Gud vilken viktig läxa det är! Genom att visa upp ditt krispigt vita hem, dina perfekta barn, ditt superlyckade liv och ditt grälfria äktenskap så bygger du murar som hindrar dig själv från att fly och andra från att komma in. Våga istället visa skiten.Pengaproblem, ångest, fyllot till farsa och skräpet i hörnen. För det är så vi alla kan andas ut lite grann, det är så vi kan döda myten om de ständigt tävlande kvinnorna och slippa den obligatoriska utbrändheten. #prataomdet, vad det än är."
  • "10. Var en mentor. Idén om att bara få av oss kan lyckas är en klassisk söndra & härska-metod, och den leder till att vi slåss inbördes istället för att vända blicken utåt. Så glöm inte att skicka vidare. Den hjälp du fått skall du ge till andra. De läxor du lärt dig, lär ut dem till någon annan. Systerskapet kan bli mer än en sliten catchfrase, om vi verkligen tror. Om vi verkligen, verkligen försöker."

Underbar känsla #14

Att lägga sig nyduschad och nytränad i en nybäddad säng. Underbart.


Dags att skaka lite rumpa

Dans Fuego ahead, ohoy!

 

 


Ramlösa Äpple

Inget socker. Inga sötningsmedel. Inget mög, (mer än kanske 0,02 milligram fruktkoncentrat). Perfekt för dagens väder!

 


Lite typiska gymsituationer

Så. Jävla. Sant.


Klockrent och sånt



Made me laugh.

Extrakilon på flaska

Var en snabbis inom Life i Ängelholm idag, hade krängt i mig rödlök i salladen, och luktade värre än sydspols tankar i foderluckan. Passade då på att greppa en dryckesprodukt som varit rätt hypad.

Inte förrän jag öppnat den och tagit en klunk, glor jag på innehållsförteckningen. Aloeverabitarna är freaky nog, men att den dessutom innehåller fler tillsatser och olika ämnen än ett labb skrämde mig mest.

Eftersom jag inte är en sugarjunkie direkt, så kände jag igen smaken när drycken hamnade i munnen. Socker.
Inte ens vanligt hederligt, utan druvsocker OCH honung innehöll den bland annat. Snacka om döden i grytan som de brukar säga, eller extrakilon på flaska. Jag nöjer mig med att kalla den, diabetikerns mardröm, så förstår ni, kära bloggläsare. Den åkte rakt i närmaste soptunna.

Det här är ett dilemma, särskilt för den som vaktar sin vikt, man kan utan vetande hälla i sig en massa socker och energi, helt i onödan, bara genom snygg marknadsföring, elakt.
Här har jag rivit bort priset för att inte väcka debatt, men det var klart över tjugan för en Loka, vilket jag lär välja nästa gång. Fyfasiken.


Vill ni inta socker, inta då det på en kanelbulle, eller i en kaka choklad, inte i en såkallad hälsodryck. Blä.
Det här gäller tyvärr även alla andra hälsodrycker, förlåt Vitamin Well, det är dyrt skit, ta en frukt om ni så måste. Cola light är inräknad, den kemifloden tänker jag inte ens yttra mig om.


Peace.

 


LCHF lunch på språng

Räkor och avokadosallad, bytade matvete mot en extra ägghalva och en näve fetaost. 59:-, ny favorit, InOut Deli vid Mariakyrkan, bästa salladsutbudet jag sett på ett tag!


Egocentrerad.se

Jag är sååå söt!
Fast neeee ;)


Måndagsbarn

Är inte det jag är, just nu värmer jag upp en kvart på crosstrainern innan jag ska attackera cirkelgymmet i trekvart.


LCHF våfflor

Min mysfamilj och jag gjorde LCHF våfflor på utedäcket. Vi gör alltid våfflor utomhus, eftersom våffeldagen är på våren, och solen oftast alltid skiner. :)
Tog inga bilder, men våfflorna blev jättegoda, klart så får de lite mandelsmak, men annars var de till konsistens och smak precis som vanliga våfflor.

Recept för 10 våfflor

3 ägg
5 dl mandelmjöl
6 ägg
lite smör att steka i

Själv mumsade jag i mig en våffla med en matskedsklick grädde och en näve hallon på, avnjöts tillsammans med en kopp grönt chai i solen. Riktigt söndagsmys!

Söndagssol

Löpning och styrka på utedäcket, wonderful!

 

 


Ett skratt förlänger livet


Alles totales ifrån 9GAG.com

Beach 2012 Inspo


Lördagsgym

20 min crosstrainer, 40 min i cirkelgymmet. Trött i armarna!

 

 


Med veckorevyn som livskompass

Är det inte roligt, hur vi människor, speciellt kvinnor, kan vara så otroligt godtrogna?
Ett favoritexempel är tidningen Veckorevyn, den säljs i ungefär 182 000 upplagor per nummer, mestadels till unga kvinnor. Den andra procenten spelar antingen i samma lag, eller har en passion för bikinivaxning.

Veckorevyns läsare måste vara den mest godtrogna tidningsläsarprocenten i landet, och den mest problembetyngda. Det här har dock ett syfte. Veckorevyn hjälper dem med livet, det verkar iallafall vara tidningens mål, enligt marknadsföringen. Köper du en tidning, är ditt liv löst.

Har du feta lår? - Veckoreyn har svaret
Är pojkvännen förtjust i sin mammas underkläder? - Veckorevyn har svaret
Har frisören misslyckats med din blondering, och du nu ser ut som Kissie ála 09? - Veckorevyn har svaret

Är det verkligen så klokt att anamma allt som står i en glansig pappersbunt med specialartiklar om hur du rakar dina armhålor på bästa sätt?

Jag skulle vilja påstå att det är tveksamt.

Jag känner lite, att livets kunskap kommer med de 8975749 misstagen du kommer att göra i ditt liv, inte med vilket läppglans du köper.



Hyckleri med ett stycke Marie Serneholt, BAM.

Vänta, vänta, jag har converse!



Making people wait since 1908

Back in the game

Haft en tung vecka mentalt, lyckades repa mig med gårdagens vilodag. Dagen bjöd därför på 5 km löpning och stryka på trädäcket hemma, gick lättare än vad jag trodde att det skulle göra!

Bilder efter rundan, ville lixom poängtera hur grann jag är när jag tränat.

image description

 

 


Övar på att vila

Vilodag, halvt ofrivilligt. Men man måste öva på att vila ibland med.
För att se det från den ljusa sidan, har jag fått sjukligt mycket skolarbete den här eftermiddagen. Antecknar ni?
Goodie.



C-Vitaminkick

Dagen har inte varit helt hundra, och då behövs lite sol, och utomhusplugg. Blekstatusen talar sitt språk, och ringarna under ögonen ska bort.

Man kan även festa till det i värmen, utan att hälla i sig socker eller andra kemitillsatser (pik mot cola light, sorry).

Vill ni göra samma dryck som jag håller i näven, så välj valfri kolsyrad dryck (dock inte sodastreams med socker i), Ramlösa eller Loka går fint. Ös på med is, peta ner citronhalvor, vóila!

 

 


Är LCHF farligt?

Den här frågan har jag fått på senaste tiden, jag är varken kostutbildare, eller läkare. Men har tagit mig an att läsa lite artiklar, studier och läkarutlåtanden.
Summan av kardemumman är så, att alla löper risk för att få igenpluggade artärer vid infektion, men fettsnål kost måste inte förbättra dina chanser att inte få hjärt och kärlsjukdom. Det finns inte heller några belägg för att fettrik kost pluggar igen dina artärer.
En macka kan vara precis lika farlig för dig, som en stor bit ost.
Är du intresserad, och vill läsa, så rekommenderar jag de här länkarna!

Om orsaker bakom hjärt och kärlsjukdomar - http://www.kostdemokrati.se/scoop/2012/03/13/varldsberomd-hjartkirurg-talar-ut-om-vad-som-egentligen-orsakar-hjartsjukdom/
Om kolesterol
- http://www.kostdoktorn.se/kolesterol/
Om hjärta
http://www.kostdoktorn.se/lchf/kostdoktorns-faq/#hjärtsjukdom

Baka med LCHF - Omöjligt?

Nepp, det är lång ifrån omöjligt, äckligt, eller komplicerat. Här är lite recept jag trillat över, hoppas att ni får inspiration!
LCHF godis med måtta ett ett gott val - även för dig som inte äter LCHF.



Chokaldbollar & Bountybollar

Cirkelgymsdags

Taggad tjej, ser ni hur fräscht mitt hår är?

Bra, det är meningen.

 


Mellistips

Några babybel ostar i väskan räddar vem som helst, men främst dig som LCHFar. Låga på kolhydrater, och höga på fett, mättar alltså bra! :)


Girlbrains

Här är en lista på helt fucked up tankar du får lov att ha som tjej:
  • Ha funderingar över när nästa hårtvätt ska schemaläggas, för ultimat fördelning utav tvättar.
  • Frustration över mascaraperfektionen på vänsterögat, men inte motsvarade på högerögat.
  • Irritation över den där hurtiga bruden på crosstrainern på höger sida som kör som om hon hade Jillian McKeith i lurarna, men å andra sidan, det kanske hon har.
  • Irritation över den där osäkra bitchblickande tjejen på crosstrainern på vänster sida som sneglar på din display och verkar vilja battla, bitch, please.
  • Utveckla känslor för din väska, eller ditt nya iphoneskal i den färgen du letat efter i 6 olika affärer.
  • Känna obegränsad glädje över att din ögonskugga ligger perfekt, och sedan nattsvart ilska över att det duggregnar.
  • Känna förvirringen som uppstår när du såg skitsmal ut i dina jeans hemma, och du helt plötsligt ser ut som Rosie O'Donell i provrummet.
Någon som känner igen sig kanske?

Zucchinipasta

Här kommer dagens lunch och resultatet utav zucchinipastareceptet.

Hyvlade zucchini med osthyvel, kokade i lättsaltat vatten ca 4 min, slog av vattnet, och la i en klick smör.

Smakade fortfarande zucchini, men konsistensen är duglig! I längre bitar och med carbonarasås eller i någon annan pastarätt är den ett klart alternativ!


Pastabonanza

Som den lilla googlenisse jag är, så har jag trillat över ett recept för zucchinispaghetti, det här måste testas!
Det har varit en del av er som mailat och sagt att ni saknar pastarätterna, smakar det här bra, är det en klart värdig lösning! Jag måste också erkänna att ett halvår utan pastan har varit lite trist.

Har en del saker att bocka av idag, men jag återkommer med resultatet vid lunch, ska kosta på mig tiden att göra det här. Allt för er bloggläsare. ;)



Recept och bild från http://www.kokaihop.se/recept/lchf-zucchinispagetti

App, app, app

Nu tänkte jag tipsa lite om mina bästa hälsoappar. Förklaring följer!

• F&S - Bokar pass i mobilen
• Pepp app - Olof Röhlander making magic, en humorhöjare!
• Wake up lite - En bra app för en trivsam morgon, ställ dubbla alarm för säkerhetsskull!
• Körklar - Praktisk på alla sätt och vis
• 1-3 workoutappar, underskattade! Ger ett bra komplement till hemmaträning. Används med fördel på gymmet.
• Runkeeper - Fullgod mot Nike+ som jag tidigare använt, baseras på GPS och inte chip i skon. Mäter olika motionsformer.
• Enummer - Riktigt intressant app. Värd sina 7 kr.
• FunBeat - Min träningskalender online, mest en social grej.
• Näringsguide - Ett måste för LCHF aren
• Shape up - En intressegrej, man ska akta sig för att ha för hård matkontroll.


Lördagslunken

Hej på er!

Oj, vad statistiken gick upp idag, som den lilla uppmärksamhetstörstande tjej jag är, så njuter jag såklart!
För att tala klarspråk brukar jag ha runt 40 besökare om dagen, och idag har jag passerat 200 besökare.
Har ni hittad min blogg länkad någonstans? Gillar ni magmuskler? Let me know!

(Nu förstår jag varför alla småtjejer lägger ut bilder på sina obefintliga a-kupor och bruna nyllen.)

Den här lördagen har bjudit på cirkelgym, catchup-fika, och nu ska jag cykla downtown för att käka middag med ett gäng tjejkompisar, sedan ska vi åka och glo på Kvarteret Skatan åker till Laholm. Klart njutbart.
image descriptionimage description

Ovanligt med bilder på mig själv, mmm, jag vet, deal with it.


Proteinbabe

Har helt snöat in på att mula in protein, funkar för mig helt enkelt. Vill börja bygga lite mer muskler såsmåningom.

Dagens lunch blev därför 1 pkt stekt bacon, lite blandade grönsaker (aubegine, broccoli, spenat, zucchini), och ett stekt ägg. Precis lika gott som det ser ut!

Maten är både kolhydratfattig och hög på fett, mätte för skojs skull värdena på min portion.
Den innehåller ungefär 15 g kolhydrater, 500 kcal, och 40 g protein. Alltid kul att veta!

Vad är er favvislunch?

image descriptionimage description

Hard work will pay off

Kan glatt konstatera att det senaste halvårets uppoffringar och slit börjar visas.

Att säga att man blir fet av fett, är som att säga att man blir grön utav grönsaker.

 


Frukost för krigare

Den här morgonen blev det en riktig proteinfrulle.
2 dl keso, några skivor gouda, och ett hårdkokt ägg.

Keson smaksatte jag med ren vanilj, kardemumma, och kanel och ingefära för ämnesomsättningen. Blev hur gott som helst!

Nu taggar jag cirkelgymspass vid tio!

 


Fredagsmys

Den här fredagskvällen filmmyses det med en klyftad grapefrukt och några bitar gouda, mumma!

 


Onödiga jobb

Idag är det fredag, och en perfekt dag för att lista yrken jag tycker är totalt värdelösa.

Sportkommentatorer - Pekar ut det uppenbara, analyserar det ouppnåeliga, och pratar långt över hastighetsbegränsningen för tal. Enbart en person från mellanöstern har en högre talhastighet.


Ismaskinister - Ja, jag talar om de som sitter på en låda som putsar isen i maxhastigheten 5 km/h. Hockey ska vara lite tufft, låt underlaget vara detsamma, klenisar. Tuff som en bandyboll och kaxig som en hockeypuck ska det ju heta.


Modeassistenter - Rår över de extremt meriterande och omfattande arbetsuppgifterna hämta soyalatte och välja loubutinskor. No explanation needed. Informationskälla: Tv serien The Hills. (Beats the ass out of mimersbrunn). Branschen ska iallafall ha en eloge över att de lyckats sätta prestige på multitasking.

 

Yeah, take that.


Fredagshurtiga

Gymmet öppnar 8, utanför står jag och sex gubbar, dock ett gäng väldigt trevliga sådana! Entusiaster är vi allihopa..


Let's get freaky

Självinsiktstorsdag. Har lyckats lista lite udda saker jag gör:

  • Ignorera biljettkontrollanten på alla tåg jag åker, förutom det som utgår ifrån första hållplats. Jag är inte badass, utan lat och smart, och jag har sparat värdefulla minuter på att spela sovande. True dat.
  • Flightmode på ajfonen när jag ska slagga, känns lite som "last call for flight "tomorrow"", typ.
  • Kollar spindelstatusen under sängen i princip varje kväll, based on a true story.
  • Luftspotta diskret tre gånger lite diskret när en mörk katt korsar gatan. Vågar lixom inte chansa på att Gud har starr, så jag säkrar alla nyanser på päls.

I've clearly got some issues.

Men att vara "normal" är ju i princip bara att dela samma åkomma, eller hur?


Kvällsmat

Exemplariskt upplagt, så passar på att "visa" upp, hur en middag kan se ut. För er som mailar och undrar så har ni lite svar på middagstips här nu. :)

LCHF - Ni äter för mycket kött

Har ett tag tvivlat på detta, eftersom jag max äter 25% av tallriken kött. Nu finns det mer belägg för att LCHF inte är en köttdiet, Low Carb High Fat, LCHF, inte Low Carb High Proteine, LCHP, det är en annan koststrategi!



Falsk marknadsföring, - önskan om silikonbröst

Ni har säkert alla stött på det, sett det, och undrat över det.

Jag talar om.. Människor med profilbild som inte framställer de själva, och tjejer med bysten i käkhöjd.

Jag skulle vilja fördjupa mig i detta skakande ämne, handlar det om dålig självkänsla, en sned självbild, eller ett resultat utav överdosering från etermedia som har slagit ut alla fromma hjärnsubstanser?
Inte nog med att identitetsfusket orsakar en klar förvirring, det ger ofta en skönare bild utav den identitetsskadade.
Det här gäller även killar som har valfri halvnaken kvinnlig B-kändis som avatar på facebook, ni spelar klart och tydligt inte för samma lag längre.

Och tjejer, som har promiskuösa svältande franska modeller på longboards med cigg i foderluckan, get real, or die tryin. Ni siktar klart och tydligt på en ouppnåenlig livsstil, såvida ni inte har en förkärlek för kokain. Sorry gals.

Är illustrerat identitetslånande falsk marknadsföring?
Jag vill påstå det,
Går jag med på att ta en latte med Matthew Mcconaughey, så är det Matthew Mcconaughey jag vill ha.

Inte Tim Andersson  - Epatraktorsguru från Åkarp.
Inte heller Henrik Ståhl - Expert på att bära linne och sola solarium.
Och inte ens Filip Svensson - Kaffesörplande hipsterkille, som aldrig lägger av sina bågar utan glas.

Och till bystförskönandet,

Det här jag skriver nu, kommer att uppröra en del av er tjejer som sitter med något mindre byst och läser.
Men raggar du på krogen med dubbla behåar, finns det en viss chans för besvikelse senare i stundens hetta.

Jobba med vad du har, istället för att framkalla det du inte har. Underskatta inte rumpans makt!

Ni som läser det här får gärna dela med er utav era erfarenheter med vad det gäller kass självbild utåt, maila mig!

Nu ska jag gå och ta en chai med Eric Saade på Grand,



Tydlig exempelbild, reserverar mig för eventuella personliga påhopp, you've earned it.

Ökat distansen

6,2 km på 37 min, klart nöjd!

Har komp. ledigt till 11 idag iochmed mässan igår, vaknade såklart tidigt, men åt frukost och snörade på mig löparskorna.

Hoppas att ni haft en bra morgon ni med :D

 


Att käfta eller att inte käfta

När är det egentligen okey att gaffla om något? Eller som jag hellre säger det, högljutt övertyga motparten att du har rätt, och att denne är dum i huvudet.

Anywho,
Jag anser att situationer som är värda att gaffla om är följande:
• Vem som ska få sista chokladbiten, må bästa hormonstinna kvinna vinna
• Varför du har rätt till din lillasysters garderob, men hon inte har rätt till din
• Kollektivtrafiken

Situationer som inte är värda att gaffla om:
• Sportresultat, suck it up.
• Alkoholvanor på helger, suck it up.
• Jämnställdhet i sängen, su..
..Eh ja menar, läs Veckorevyn, they know what to do.

Let the käfting begin.


Morgon i Maria

Väntar på att bli upphämtad, blåser snorkallt som vanligt i detta avlånga mellanmjölksland!

 


Matlåda och sånt

Såhär ser min lunch för morgondagen ut; renskav, tomater, champinjoner, en avokado, och ett hårdkokt ägg. Mums!

Ska för övrigt på regional UF mässa med mina fina kolleger i BodyGuard UF. Förra mässan vi deltog i, vann vi bästa monter, något vi även satsar på nu. Vi har därför premiär för vår nya monter imorgon, spännande! ;)

 


Godbitar från Mi

Lyssnade på Mi Ridells föreläsning i helgen, tänkte dela med mig lite av de kloka sakerna hon sa angående inställning till livet.

Mata rätt varg
Bland annat så berättade hon en historia som en gammal indianstam haft som budord. Den handlade om en hövding och hans son, hövdingen sa till sin son "Inom varje människa pågår en kamp mellan två vargar, en ond och girig, och en god och ödmjuk", då frågade sonen "Men vem vinner då?", "Det gör den vargen du matar" svarade hövdingen.
Detta är fruktansvärt sant, "matar" du din goda varg, mår du bättre, och är gladare, men "matar" du din onda varg, så kommer du att må sämre och bete dig sämre. Måndagar är kanske en typisk sådan dag då man är "felmatad"?

Statistik om glädje
  • Svenskar är det tredje gladaste folket i världen, ändå lever vi inte det fullt ut
  • Hela 40% av vår glädje är påverkbar, genom saker vi gör mot andra och oss själva
  • Bara 10% av glädjen är utifrån, pengar, jobb, materiella ting
  • I en studie har det bevisats att människor som vinner stora summor pengar mår markant sämre än vad de gjorde innan vinsten. (Kanske något att tänka på om du lägger pengar på spel?)

Kloka ord

"Sura miner smittar också" - Inte bara glada, en sur min smittar desto mer.
"Var inte en domare i livet" - Något vi svenskar är världsmästare på, "varför är du så himla glad?", "varför ska du ha så dyra kläder?"

Dipp

Kommit in i en dålig bloggperiod just nu, har haft en fartfylld helg, och har en lika fartfylld vecka framför mig. Uppdaterar därför så gott jag kan!


Workshop med mi Ridell

"Våga vara glad" - Nu kör vi!


Uppe med tuppen

Sprang ungefär 5 km med mamma innan frullen. Nu, frukostbuffé!


Eftermiddag i båstad

Bjöd på tre timmar föreläsning med triathlonmästaren Jonas Colting. Inställning, mentalitet, kost, löpning, och träning hann vi med. Jonas har bland annat vunnit "Iron Man" på Hawaii, och skrivit "Den nakna hälsan".

Nu sitter jag och mamma i relaxen och dricker grönt jasminte, en favvis här på hotellet!

image description

image description

 


Zumba med Zetterberg

Avverkat ett grymt svettigt Zumbapass (bilden gör inte svetten rättvisa), med den eneriske mångsysslaren Anna Zetterberg. En grym människa!
Vill ni se mer av henne, så checka:
http://www.motive.se/MoreAnna.aspx

Efter en skön dusch, blev det lunchbuffé på resturang Sand. Jag och mamma fokuserade på den underbara lammsteken, det enorma gröna utbudet, och de goda ostarna, istället för att kasta oss över efterrättsbuffen.

 


Båstad kallbad

En sak att bocka av på listan!


image description

image descriptionimage description

image descriptionimage description

 

 

 


Lördag morgon 07:00

Mot Båstad!


Mattemellis

Rawfoodbollar, paranötter, och några ostbitar. Friggs gröna Mild Vanilj till. Riktig lyxfika, men är det fredag, så är det!
Ska tvinga mig själv till att räkna några tal, sen ska jag fördjupa mig i böckernas värld, ska hinna plöja igenom 3 romaner innan onsdag, då de ska tillbaka. Vill inte behöva lämna tillbaks godbitar jag inte läst (hjälp, nördvarning).

 

Inser även att det blivit en del matbloggande på sistone, men de verkar som om ni uppskattar det!

image description

 


Fredag är soffdag

Veckans tempo har varit hyfsat högt, och jag ligger helt utslagen i soffan och halvsover denna eftermiddag. Bloggar senare, ska plöja igenom 2 timmar lågkvalitativa serier på MTV först.

 


TGIF

Spenderat morgonen med att se en timmes lång film om depressionen i USA i samband med en uppgift i Engelska B och dricka chai. Det sistnämnda var roligast.
Såhär blev "kakan" förresten!

image description

 


Frukostförberedelser

Börjar sent imorgon, men förbereder en lyxfrulle redan nu. Imorgon ska kesokaka testas, jag återkommer med omdöme! Just nu ser den ut såhär, och ska in i kylen, imorgon slänger jag in den 20 min i ugnen medan jag gör mig iordning.

Har kikat runt lite bland recept, och snickrade ett eget, såhär ser det ut:

2 ägg
2 dl keso
Salt, kardemumma, kanel, och rent vaniljpulver
Hallon till garnering

Vispade äggen fluffiga, blandade i kryddor, vispade ner keson sist. Strödde sedan över frysta hallon.

Resultat följer!


Image och sånt

Svansföringen, det näst viktigaste efter din facebooksidas utseende, din profilbild, och hur dina jeans sitter.
Det finns olika saker man kan göra för att få en grym swag, tillexempel;
  • Se jävligt elak ut, hela du ska utstråla "Does it look like a give a shit?". Målet är att få din omgivning att tro att de inte är värda ett skit.
  • alltid som om du gick på catwalken, de som glor är bara avundsjuka, du kom ju nästan till andra omgången av modelljakten.. som arrangerades av två bloggare.. som sändes på webbtv.. som bara hade typ 50 000 tittare.. Moving on.
  • Tro ständigt att du är bättre än alla andra, H8ers gonna H8.
Skämt åsido. Personligen gillar jag bara att sätta på ett par brillor och leka Top Gun i mina pilotisar.

*bzzzz* *Goose to Maverick, Goose to Maverick* *bzzzz*

image descriptionimage description

Kvällsmat

Dagens kvällsmat blev rester ifrån kylen, lite småplock.

 

1 Kycklingfilé

Broccoli med lagrad prästost (Riktigt gott)

Körsbärstomater

1 Avokado med örtsalt och peppar

+ några skivor gurka(inte på bild)

2 glas vatten på det!


 


Push it

7 km - 44 min, inte illa då rundan bestod av en del uppförsbackar!
Det var dags att börja öka på distansen. Dessutom älskar jag mitt nya spår, perfekt mix av asfalt, villakvarter, skog, och avslutande hamn som man bara får gåshud för, tummen upp för det!

Bilderna nedan; Före, och Efter. Gotta love it.

image descriptionimage description

 


Seems legit.

Godtrohet, i sin renaste form.


Senvägar till hälsa

Jag tänkte lista de, enligt mig, löjligaste "komma i form" tipsen!
  • Knapra bantningspiller, jag vet inte hur många av er som är insatta i hur Kissie mådde av tillexempel Alli, som ska hjälpa dig att öka dina resultat. Hon bajsade 7 gånger om dagen.
  • Äta fettsnålt, kommer att göra att du blir mer sugen på den där godispåsen, eller av någon anledning fyller tallriken lite extra med pasta. Det är true storys från människor jag samtalat med IRL.
  • Fun light med keso alt. fun light med kesella. Vill du dricka saft, drick saft. Inbilla bara inte dig att varken light eller saft gör ett bra mellanmål. Lightdrycker överlag,  är bullsh*t. Water is always the way to go.
  • Inte äta något alls, ruskigt effektivt dock! Du lär tappa kilon på bara dagar, samma kilon x2 kommer tillbaka när du tvingas att äta, som normalt folk gör.. Har en nära vän som kör den här kuren i maj månad, av någon anledning.
  • Äta sockerfritt godis, tillexempel viktväktargodis. Bitch please? Godis som godis. Det enda som varierar, är om det sätter sig på tuttarna, eller rumpestumpen. Desto mer artificiellt, desto svårare att bli av med det.
  • Hoppa måltider, resulterar i att du äter det dubbla, vanligtvis till kvällsmat, och hur många av oss behöver mycket energi för att facebooka i underkläderna? Tänkte det.
..och glöm inte, ALLA vill tjäna pengar på Din hälsa, Din viktnedgång, eller Ditt välmående!
The world is just built by sneaky mothaf*ckers.

Go Green

Såhär såg jag ut tidigare idag efter en timmes gym, jag vet att ni bryr er. Sprang först 5 km på 26 min (framsteg!), och gjorde sen en halvtimme styrka fokuserad på armar. Sedan blev det en snorkall cykeltur hem, räknade ut att jag cyklar en minst en halvmil varje dag i rent transportsyfte, soft!

Nu ska jag äta kvällsmat, och eftersom det intresserar er med, så kan jag berätta att det blir en kycklingfilé, rejält med champinjoner, en avokado, spenatblad, och broccoli med smält prästost. En klick beasås på det, gotta make it svenne lixom.

 


Fantafärger

Skit i kylan, idag gestaltar jag en blandning mellan morot och vägarbetare. Jag vet, mina metaforer är genialiska.


Dans fuegooo

Jag går på fest varje tisdag, på Friskis Batterifabriken.
(Notera gärna min vackra mensmage, keepin' it real)

image descriptionimage description

 


LSHC i Båstad

Den här helgen åker jag och min kära mor till Båstad för att delta i Ladies Spa and Health Camp på Hotell Skansen.
Det är ett av mina absoluta favorithotell, världens mysigaste miljö, och en hel del kul aktiviteter på schemat!
Ska bli riktigt skönt! Något att se fram emot!

Kommer självklart blogga lite därifrån, så ni får hänga med ni också!


Vem följer Dig hem?

Dags att investera i något till dig själv, syrran, eller varför inte morfar?
Jag och mina kolleger på BodyGuard UF säljer just nu vår självförsvarsspray via vår egen hemsida.
Att köpa en självförsvarsspray ger både självförtroende och trygghet, dessutom har sprayen långt bäst före datum, tillochmed 2015.
http://www.bodyguarduf.se/

Tisdag morgon

Suttit i möte den här morgonen. Men hann ta en bild på det jag gjorde imorse innan mina kolleger kom. Drack svart arabica bryggkaffe och läste Denise Rusbergs "Matilde", en riktigt bra bok! Lär väl läsa ut den inom två dagar, som den undercover nörd jag är..

 


Just nu

Gör andragradsekvationer och kokar ägg, dudå?


Glädje och annat onödigt.

Måndagar är som Julian Assange, hatade och beskyllda för allt. De kanske drog igång karusellen, men är verkligen inte roten till problemet. Skillnaden är kanske att måndagar fuckar alla, och inte bara en handfull kvinnor som antydde till lite rajtan tajtan.

Imorse höll jag på att lägga lite mascara på gymmet, när en tant kommer förbi i omklädningsrummet och säger.
"Vad fin du är! Man blir så glad av din blus, så våriga färger!"

Blir helt till mig, och levererar ett så stort leende jag kan tillbaka, och säger "Åh, man får försöka klä sig mot vår!"
Den här händelsen gjorde mig morgon, bokstavligen.
Och det smittar av sig! Rätt var det är, så ler jag mot biljettkontrollanten på tåget, låter kvinnan med den stora väskan rulla av först, och försöker finna ögonkontakt med lite medpassagerare, för att få dem att le.

Svenskar anses ju vara en av världens mest reserverade folk, och det är rätt sant. Man möter dagligen surisar, speciellt tjejer i fjortonårsåldern som tittar på en så intensivt som om de önskade att ens huvud skulle sprängas i småbitar eller något. Många småflickor som käkat glopuddig med tittsås alltså.

Men alla är inte felfria, kommer ofta på mig själv att sitta och söka mer ögonkontakt med min mailinbox, än tillexempel biljettkontrollanten som oftast fräser "biljett. tack.". Trevliga människor det där! (Snälla sveriges politiker, avskaffa tågvärdar och skaffa passergångar till alla tåg i landet.)

Här har vi en tjej som förstått det här med att le, ett leende är alltid den bästa accesoaren.


Precis som en måndagsmorgon ska vara

Börjar skolan senare idag, så hoppade i träningskläderna imorse, var på gymmet vid åtta. Värmde upp med lite crosstrainer, och sprang sedan 5 km på 25 min, så sjukt nöjd!

Hade dock världens jävla problem med att min hårsnodd gick sönder vid sista kilometern, ilandsproblem, jag vet! Men försök ni att springa med en hel man i ansiktet och runt om er! Nu vet jag varför Scar alltid var så bitter.

Sitter nu på tåget, kompletterar med ett hårdkokt ägg och läser Metro. Sweet.

 


King of LCHF


..och vad ska du äta då?

"Men alltså, om du inte äter mjöl och sånt.. Då blir du ju socialt bortkopplad, typ?"
Du menar precis som alla 50 000 andra svenskar som är glutenintolleranta på riktigt?
"Men alltså, om du inte äter mjöl och sånt.. Då blir du ju socialt bortkopplad, typ?"
Du menar precis som alla 50 000 andra svenskar som är glutenintolleranta på riktigt?
Att inte äta den förbannade tallriksmodellen, som innebär lagom av allt, lagom lagom lagom, (som vårt land är uppbyggt på), är lite besvärligt stundvis. Jag känner därför att jag måste bikta av mig lite.

När jag började äta LCHF i september 2011 var frågorna många, från både nära, kära, och folk jag aldrig någonsin pratat med.
  • Hur ska du göra när du äter ute? - Äta LCHF i största mån, fråga snällt, och inte hänga upp livet på det hela.
  • Vad ska du äta nu då, när vi äter blablabla? - Njuta av att det jag stoppar i mig, inte sätter sig på röven.
  • Är det en såndär bantningsmetod för diabetiker? - Nej, den är nu även tillgänglig för folk som är trötta på att äta skit. I ett sunt förnuft nära dig.
Förutom att jag ville bli lite tight-are, så var jag grymt nyfiken. Så var även min omgivning, och allt eftersom jag blir allt mer såld på att inte vara sjuk eller ens förkyld, pigg, och smalare. Så radas ännu fler frågor upp. Men det skulle bli för jobbigt att skriva ner.

Jag tycker att fett-hetsen är riktigt underhållande, och överraskas ständigt. Fick förra veckan höra om en tjej som ätit frukost med fiberknäcke, lätta, fettsnål ost, och duckit svart kaffe till. Sedan var hon förvånad över att hon var hungrig en timme senare.
Men letar man efter ett garv, så har amerikanarna riktigt häpnandsväckande livsmedel, som godis utan socker och fett, gräddsås utan grädde, och ost på svamp. Mums fillibabba.

Ni förstår väl vid det här laget, att jag älskar inte bara kosten för dess resultat, utan att jag älskar den för att jag får lov att käfta om den, och ha rätt.
Att gå på en diet är lixom så himla blasé, antingen är du smällfet, eller så är du skitsmal, och vill bli smalare.
Vilken samhälle vi lever i, va? It's a party! ;)

Men iallafall, avslutningsvis.
  • Den som väljer att äta på ett visst sätt försöker inte skärma av sig socialt. True fact.
  • Blir du fet av fett? Jahadu, blir du grön av grönsaker med då? Skulle vilja se det.
  • LCHF är frivilligt. Tills sveriges läkare skrotar tallriksmodellen, vilket lär hända vilken dag som helst. Då är det kört för er, brödlovers. Mohahaha..


Favoritknäcket

Har fått lite förfrågningar om att lägga ut ett knäckebrödsalternativ,det här knäckebrödet äts mycket hemma hos oss. Det finns flera varianter, men det här är baserat på endast fröer, vatten, och salt, tjoho!

Recept från Allt om LCHF

Frökex/Fröknäcke 1 plåt
2 dl hela linfrön
2 dl kallt vatten
1 1/2 dl skalade sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1-2 tsk finsalt (hur mycket beror på hur salta kex man vill ha)

Gör så här:
Häll linfröna och vattnet i en skål/burk och rör runt och låt stå i rumstemperatur i minst 3 timmar.

Tillsätt sesam, pumpafrön, solroskärnor och salt. Rör runt ordentligt och låt stå i minst en timme.

Värm ugnen till ca 150 grader.
Bred ut fröblandningen tunnt och jämt på en bakplåtspappersklädd plåt, gärna med en slickepott eller stekspade.

Grädda nere i ugnen en timme.
Sänk värmen till 100 grader, och grädda ytterligare ca en timme. (Håll koll)

Ta ut plåten, känn efter så de känns spröda och låt svalna. Bryt i lagom bitar.
Ät med smör och ost!



Artonårsfirande - Etapp II

Inte så mycket att tillägga, såhär såg det ut:


Kost och sötsug

Jag vill främst påpeka att jag inte är utbildad kostrådgivare, och har därför ingen kvalitétssäkrad utbildning bakom mina åsikter och svar. Mina kunskaper baseras på egna erfarenheter, förläsningar, och information från internet, böcker, annan media.
Jag får dagligen mail och meddelanden från läsare som vill börja leva sundare, börja äta LCHF, eller bara testa något nytt i kostväg. Eftersom det mest troligt finns fler av er som undrar över saker, så väljer jag att lägga upp frågor och svar lite då och då, som ni kan komma hit och läsa om!

  • My frågar:

    Ellen, du som är vältränad och duktig!! hur Fan får man bort godis beroendet??.. vad bör man äta? hur ofta får man äta?S

    ött också? :)

    Svar:
    Vilken komplimang! :D Jag är ju inte riktigt framme vid mina mål riktigt än, men på god väg!
    Oavsett hur man äter, så om man äter regelbundet, och ordentligt, så förhindrar man ju lite utav sötsuget.
    Är det riktigt illa, så gå och borsta tänderna! Jag har läst att smaklökar och saliv avgör om vi blir sugna på något. Sen får man annat att tänka på, en annan smak i munnen, och det är allmänt fräscht!
    Ska du mot förmodan äta något, så gör det direkt efter din måltid, då är dina insulinvärden som högst, och kroppen smälter det enklare. :)

    Sedan jag började äta mer fett, äter jag mindre portioner, och blir mindre sugen eftersom jag är mätt längre.

    En vardag äter jag frulle baserad på ägg vid sju, lunch med en välfylld tallrik; 50% grönsaker 25% kött, fisk, ägg, och en dl av sås eller något fett, (en klick smör eller lite ost är toppen).
    Sedan äter jag en dl blandade naturella nötter (en näve typ, inte cashewnötter eftersom de är söta) vid tre, fyra kanske, och sedan middag vid 18, 19.
    Utöver, tar jag en kopp te eller svart kaffe om jag behöver det.

    Har jag tränat sent blir det lite annorlunda, men såhär är en vardag för mig, om jag tränar sen eftermiddag, innan kvällsmat! :)
    På lördagar kan det bli mörk choklad, frusna bär, eller en gräddig efterrätt efter middagen, det varierar verkligen!

    Hoppas att du fick bra svar!

Sunday, bloody sunday.

Morning! Bloggar ikapp när jag käkat frulle, och ordnat upp livet här.


Hard work will pay off

Äntligen börjar intensiv träning ge resultat, idag kändes det som min växellåda fått en växel till, som om jag hade konto att "trycka på" lite i steget, så häftig känsla!
Jag skulle för övrigt vilja skrota uttrycket "Hard work pays off", det säger dem som redan står uppe på bergstoppen och ser ner på resterande. "Hard work WILL pay off" känns mer verklighetsrelaterat!

Fick för övrigt låna min systers motionshandskar som hon använder när hon lirar fotboll, eftersom det var lite kyligt ute. Värmde utan att bli klibbiga, och var grymt ventilerade. Måste säga att accesoarer kan göra mycket rent funktionellt, ett par sånna här ska det investeras i!

4,8 - 28 mins
Nöjd.



Mat på nätet

Vi är alla foodlovers, mer eller mindre. Jag tänkte att jag kunde lista mina favvisbloggar vad det gäller recept och mat för ögat!
(Allt är inte LCHF, men klart lockande)

Hovkonditorn - Finlandssvenska i Kina som gör vem som helst hungrig!
http://hovkonditorn.blogspot.com/

Frukost-era - Frukostbloggerska, för er som gillar att stå och göra frukost länge, eller vill börja äta frukost, men aldrig har aptit. Här hittar ni en del variation!
http://frukostera.blogg.se/

Allt om LCHF - Enorm receptbank, bred variation, bevisar solklart att LCHF inte är en begränsning, snarare en fördel!
http://alltomlchf.blogspot.com/
Hallonfluff med keso - Frukost-era
Mjölfria muffins med frosting - Allt om LCHF

Supermellis

Började morgonen med omelettfrukost vid 10, sedan blev det en klenare tapaslunch med lite plock vid 13.
Så nu laddar jag med ett kokt ägg och en avokado.
Ibland behövs ett mellis, ibland inte. Men när magen kurrar, är det alltid dax att äta, är den inte det, är det inte dags att äta, glöm inte det!

Nu ska jag lägga mig i en solstol på vår altan och ta en powernap inför kvällen. Tänker hinna med ett runda i löpspåret med.

Se nu till att njuta av vädret idag!

 


Last friday night

En mycket god och galen vän till mig fyllde arton förra helgen, och arrangerade igår tjejmiddag.
"Ikväll är vi 23 tjejer, och vi bör vara bästa vänner innan kvällen är slut, för ni är helt underbara allihopa."


Monarkist - javisst?

Jag anar att ingen av er har missat att Vickan och Danne Bernadotte blev med dotter förra veckan i form av en alledeles välskapt liten rosa rulting. Sedan att de gick bananas döpte henne till ett riktigt osvenskt namn är väl det coolaste som hänt sedan kungen erkänt att han kollat på lite nakna babes under en blöt kväll. Rock on!

Bevakningen på det här stackars flickebarnet är helt otrolig, faktum är att aftonbladet faktiskt livesände förlossningen i flera timmar.
Låter det spännande?
Faktum är att reportaget bestod av en reporter som stod utanför karolinska vid ingången till BB och lekte hobbyspådam med en enorm inlevelse och entusiasm i hela fem timmar. Rafflande!

Jag kan knappt vänta tills Estelle når tonåren, då blir det åka av! Eller iallafall tills hon får tänder, lär bli samma beteende, bitsk och ilsk.
Tillsvidare får hon väl helt enkelt passa på att göra i blöjan under en betydelsefull sammankomst i hovet, eller nysa den äldsta Bernadotte rakt i ansiktet. Estelle makes the headlines.
Johan T Lindwall, you're in for a ride!

Men trots allt tjo och tjim, så gick väl droppen ändå här? Jag röstar hellre för lite nya ljusstolpar i Ängelholms kommun, eller fler avgiftsfria körkort till invandrarna i Laholm.

Känner hur hela svenska folket just nu går "OH HELL NO!"

Laddar batterierna

Ellen supergirl här, sitter och laddar batterierna med espresso. Placerat min söta rumpa i soffan denna eftermiddag, för att jag förtjänar det. Ska "ud og rumla" resten utav helgen.
Over and Out.


Lite mycket ellenbilder och lite mycket tredjepersons bullshit, jag vet. Ska posta ett roligare inlägg innan jag ger mig iväg ikväll. Promiz.

Sun sun sun!

Fint väder, kort skoldag, fredag, fina människor, fester hela helgen, en hel del saker att vara glad över!




Au naturale, godnatt!


activeinspiration @ tumblr

Omotiverad? Tio minuter på Tumblr eller Weheartit, motivationen är kirrad.


Kvällsrunda

Sprang mitt nya spår idag igen, mixad asfalt och terräng. Mina benhinnor blir gladare av lite skogsunderlag.
4,9 km - 29 min, svettig och nöjd tjej!



ReceptBonanza

Jag har under veckan trillat över en del recept jag tänkt att prova inom en snar framtid.
Något som ni gillar också kanske?



Oopsies (bra brödalternativ) - http://blogg.veckorevyn.com/ptfia/2011/10/25/ater-ni-oopsies/
Kesokakan - http://frejasfilosofi.blogg.se/2012/february/kesokaka.html
Grön Smoothie - http://frejasfilosofi.blogg.se/2012/february/min-forsta-grona-smoothie.html


Torsdagstumblr


RSS 2.0
bloglovin