Sillsallad

Här kommer jag dragandes på ett recept åt er, såhär en måndag i april!
Matig sillsallad - optimal lunch

  • Bladspenat - med olivolja och salt på
  • Några kokta broccolibitar
  • 2 kokta ägg, delade. Garnera gärna med en "plupp" majonnäs på varje bit.
  • 1 burk sill, se gärna till att spadet rinner av en del, då spadet innehåller en del socker på burksill. Här har jag valt vodka och limesill.
  • 1 avokado, delad. Peppra gärna med svartpeppar
Serveras som den är, eftersom det är en kall rätt. Smaklig spis!



Död åt dubbelhakan

Det finns två saker i livet som framkallar ångest, det första är deadlines och det andra är dubbelhakor.
"Jaja Ellen, ska du börja bli sådär ytlig som alla andra bloggare du med?"
Aldrig i livet.
Men jag vill ändå skriva av mig om den här otroligt ångestframbringande och ostrategiskt placerade fettvävnaden.

Ni förstår, den måste inte nödvändigtvis signalera huruvida bäraren är tjock eller inte, det finns nämligen otroligt smala människor med dubbelhakor. Detta trots att den vanligtvis fått representeras som ett utmärkande drag hos feta människor.

Är det kanske rentav så, att dubbelhakan egentligen är en del av kroppen, och att vi bara försöker förneka dess existens för att det finns människor utan den? Högt troligt!

Varifrån kommer mitt hat då? Ja, det kan man ju fråga sig. Jag och min dubbelhaka, har likt Israel och Palestina legat i långdragna förhandlingar utan slut. Min dubbelhaka har låg toleransnivå för mitt ogillande av dess val av bosättning, och jag har låg toleransnivå enbart för dess existens.

Summan av kardemumman är ändå den, att vissa av oss alltid kommer att ha dubbelhakor; stora, små, runda eller smala. You just gotta work it.

Jag och min dubbelhaka <3

Uppladdning

Lördagsfrukosten bestod av:

"Omelett" på 2 ägg och en klippt skiva skinka. Smaksatt med salt, peppar, cayennepeppar, oregano, spiskummin, basilika, ingefära, och vitpeppar.

Kanelpudrad keso med frusna hallon

Drack en kopp vaniljte till. Så himla gott, har alltid älskat frukost, och kommer alltid att göra det också! Klart dagens viktigaste mål!

 


Fredagsmys

image description


Frusna bär med jordnötssmör, mumma!

 


Köttigt på facebook

Fick förresten en kommentar av en tjej som heter Sofie:

Var tränar du?
Jag tränar på Friskis & Svettis Batterifabriken i Ängelholm!

Torsdagsträningen

Blir alltid step nuförtiden, fastnat för det helt enkelt!

 

 


Nytt och fräscht

Såhär ser alltså paltorna ut! Ni som ville se dem på!

Sportbh - Nike
Linne - Nike
Tights - Reebok
Nöjd tjej - Ellen

 

 


Matblogg

Idag har varit en helt sjuk dag, har fått evakuera ett tåg nära perrongen, samt varit på en tre timmar lång, väldigt svettig, dans-audition. Avslöjar mer om den när jag fått besked om hur det gick i veckan! Men det gick riktigt bra, trots att jag inte dansat teknikmässigt på några månader!

Från en sak till en annan, här är dagens kvällsmat, de vita bitarna i färsen är halloumiost. Nu ska jag mixa en proteindrink, ikväll blir den på kokosfett, ägg, salt och rent vaniljpulver. Perfekt till Greys!


Såhär bra mår jag

Nu har jag varit hemma en sväng hos mormor och morfar, passade på att provköra deras blodtrycksmätare som de köpt. Lite för skojs skull, och det är alltid kul att veta! Tänkte faktiskt följa upp mina värden längre fram och ser hur de då ligger.
Det sägs ju att LCHF ska sänka och förbättra blocktryck och pulsvärden naturligt, iochmed att det är en lågkolhydratkost. Sen att jag är väldigt aktiv, och dessutom ung, vilket ju gör en del också.
  • Mitt blodtryck (övertryck) ligger på 109, och undertryck ligger på 65.
(Idealet är under 120 i övertryck och under 80 i undertryck)
  • Min vilopuls är 51
(Ju lägre vilopuls, desto bättre kondition, genomsnittlig vilopuls ligger runt 60)

Det är riktiga idrottsmansvärden det där ju! Som morfar sa. Då blir man glad!
Träning och bra kost gör inte bara en tightare kropp, det gör även en bättre insida! Tänk på det nästa gång ni kämpar i gymmet, fastän det inte ger omedelbara resultat utåt, så gör det en skillnad inåt.


En sånhär pulsmätare använde vi, finns att köpa på apoteket för runt tusenlappen.

Onsdagsfrulle

Godmorgon! Såhär såg min frukost ut idag, avokado, skinka, fröknäcke, och en "omelett" på två ägg och diverse kryddor (cayennepeppar, salt, svartpeppar, basilika, ingefära, timjan), mumma!


Passion for peanuts

Jag har trillat över lite recept på jordnötsvåfflor och jordnötspannkakor, som ni säkert hör på namnen, så innehåller dessa recept mumsigt jordnötssmör. Dessa recept innehåller visserligen banan, men är helt mjölfria, och väldigt hälsosamma ur många aspekter. Något att testa till helgen kanske?

Recept på jordnötspannkakor
http://fitnessochhalsa.blogspot.se/2010/05/colting-pannkakor.html
Recept på jordnötsvåfflor
http://madeinjapan.nu/2012/march/varldens-enklaste-bananvafflor.html#comment


Omdöpt kategori

Kost och LCHF heter numera Recept, kost och LCHF!


Kommentarssvar

Här kommer lite kommentarssvar:


Anonym
Var har du köpt dina tights?
Allt jag handlade igår, handlade jag på sportamore.se. Tightsen är av märket Reebok, och kostade 399:-.

Johan
Varför en bild på denna tjej? Vi vill ha dig!
Ta det lugnt gubben, det kommer det med! ;)


Wmns Nike Lunarglide+ 3 Hot Pink

Det blev nya skor tillslut. Nike Lunarglide 3.

Efter mycket om, och men, så köper jag mitt andra par lunarglides, de funkar helt enkelt, och de är bra för min milda pronation. Jag har provat freerunningskor, pronationsskor, och fått fotanalys. Men när jag såg att de hade bra erbjudande på Sportamore, så klickade jag genast hem ett par! Självklart blev det en riktig Ellen-färg!



Hemklickat!

Det är ovanligt för mig att faktiskt handla träningskläder, men nu så fick jag tummarna loss! Jag har slitit upp två par skor in till fodret, samt håller på att slita sönder mina tights efter allt användande och tvättande. Den snygga toppen halkade med, Camilla Läckberg hade en likadan i fredagens program av Let's Dance, och jag förtjänade den, så det blev en sån med! (Jag har även köpt nya skor, som jag presenterar i ett inlägg imorgon!)

Tights - Reebok
Linne - Nike Fit






Utvärdering; TMI kettlebells

Hatkärlek, punkt.


TMI kettlebells

Dags att testa på en ny träningsform idag, TMI kettlebells på Friskis & Svettis. Wish me luck!



Hälsohetsen

Jag är nere i en dipp ikväll, söndagsångest heter det visst. Jag surfar runt bland hälso och fitnessbloggar, men inser att det blir värre och värre. Ju djupare in i djungeln jag kommer, desto mer extremt blir det, man mäter, väger, räknar, och peppar. Jag blir överväldigad, och tillslut väldigt ledsen. Siffror i överflöd, och extrema ideal skapar ledsamhet och en stor ångest hos mig, det känns så otroligt onaturligt och jobbigt. Jag funderar även mycket över min egen kostfilosofi, och min egen blogg. Jag tror att det är viktigt att ifrågasätta sig själv och sin omgivning.
  • Vem står för hälsa? Är det den tunna tjejen i glansiga tidningar, den pumpade småbarnsmamman, eller den lokala träningsprofilen på gymmet?
  • Gör jag rätt som äter LCHF? Tar jag omedvetna risker, eller gör jag min kropp en björntjänst för framtiden?
  • Skapar jag ett snett ideal för mina läsare? Ger min extrema målmedvetenhet er ångest, trots att den kommer från min personlighet, inte från min kost.
  • Borde jag verkligen skriva ut vad jag äter, så pass utförligt som jag gjort i omgångar?
  • Vem vill tjäna pengar på vår hälsa, och till vilket pris? Vem ska vi lyssna på?
För mig är den hälsosamma människan den som kan hålla en balans i sin kost och träning (gottis vs. nyttis), nå resultat med sig själv, och ha ett brinnande intresse för eget och andras välbefinnande. Personen är kritisk mot sin omgivning, och strävar efter en så oprocessad kost som möjligt med hemlagat och hembakat i största mån.
Det är den personen jag vill bli.
Jag inser att det här är ett laddat inlägg, men vill ändå försöka runda av med att citera Isabella "Blondinbella" Löwengrip: "Hellre en fettvalk än ett rent helvete". Eller hur?

Hur man äter nyttigt ute på stan

Bara för att man vill äta hälsosamt, betyder inte det att man behöver hålla sig inne, tvärt om!
Att äta ute är en social grej, och det kan vara precis lika trevligt att dra ihop ett tjejgäng ut på stan för en middag tillsammans, som att gå på krogen och ta några drinkar!

De här tipsen jag kommer att ge er nu, gäller inte bara LCHF ätande, utan hälsosamt ätande överlag.
Här listar jag olika mathak, och deras hälsoalternativ.

Pizzeria - Dela hellre en pizza med en kompis, än att äta en hel själv. Ös på med pizzasallad. Vitkålen innehåller bra mineraler och vitaminer, bland annat vitamin C. Drick hellere ramlösa/vatten, än läsk, dessutom brukar vatten vara gratis på många ställen, väldigt eknomiskt med andra ord!

Kebabhak - Strunta i kebabrullen eller pitabrödskebaben, brödet ger inga värdefulla näringsämnen what so ever. Däremot kan du välja att få en kebabtallrik med lite mindre pommes, och mer sallad. Eller så gör du som jag och min familj brukar göra, beställa kebabtallrik utan pommes, man får fortfarande samma goda kött, grönsaker, sallad, och sås.

A la carte resturang - Vitlöksbröd är visserligen en populär förrätt, men det finns en massa andra goda förrätter som är betydligt större smakupplevelser! Varför inte en räkcocktail, tapasbitar, eller en god soppa?
Vid huvudrätten väljer du inte pastarätten (för att de ofta bara består av just pasta, och väldigt lite kött/grönsaker), utan en rätt med en jämn fördelning av proteiner, kolhydrater, och med lite trevliga grönsaker.
Sist till efterrrätten, idag så erbjuder många resturanger idag mörka praliner, ostbricka, eller sorbet, som är betydligt bättre alternativ än kaka, dessutom rätt mycket godare..

Asiatisk krog - Asiaterna må älska sina nudlar och ris. Men visste du att du bara kan beställa en gryta istället? Riset och nudlarna är ju ett tillval! Antingen äter du sparsamt av ris och nudlar vid sidan om, eller så njuter du fullt ut av en kyckling eller nötgryta med asiatiska kryddor och knapriga grönsaker, lika gott det!

Vad gäller övrigt, så går det alltid att fråga om extra grönsaker och sallad. Resturangbranschen idag är så van vid att folk vill hålla det hälsosamt, och är måna om sin hälsa. Finns det en salladsbuffé innan maten, så utnyttja den! Hellre "fylla ut" magen lite först, och grunda med sallad, för att sedan kunna njuta av den faktiska maten, det är ju det som är meningen med salladsbuffé!

Worki Worki

Här är anledningen till att jag inte uppdaterar så flitigt den här helgen.

Jag har nämnligen fullt sjå med att servera kaffe, skopa glass, plocka, städa och diska på BörjessonsBil i Ängelholm som fyller 30 år. Det firar de med att bjuda på en massa bilerbjudanden på både nytt och nött, samt bjuda på god mat, kaffe, kaka, och glass, allt detta till underhållning från Wallmans salonger.
Med andra ord tjänar man mycket bara på att komma förbi mellan 10-16 idag!


Länk till evenemanget


Lördagsgottis

Vad äter jag om jag inte äter frukt, godis, chips eller glass?

Mitt svar varierar, men här är mina absoluta lördagsfavoriter. Vissa bör endast äta av LCHFare, men de flesta rekommenderar jag till den också som bara vill käka lite hälsosammare!

Guilty pleasure 1
Ris a la malta - kan man enligt mig äta året om.
1 dl Vispad grädde
1 dl keso
Krydda med vaniljpulver och blanda

Guilty pleasure 2

Berries in company
1 dl blandade bär (björnbär, hallon)
1 msk jordnötssmör (rent, inte skippymög)
1 dl turkisk yoghurt eller 1 dl vispgrädde

Guilty pleasure 3
Cheesus - här går jag på ostjakt i kylen, och det brukar sluta såhär.
2 skivor prästost
2 skivor gouda
2 bitar Brie
2 bitar ädelost
2 bitar getost

På bilderna nedan ser ni det älskade jordnötssmöret som alltid finns i vår kyl, och smakar himmelskt. Det är ekologiskt, och består endast av jordnötter och havssalt, enbart. (99,7% jordnötter, och 0,03 havssalt). Det finns en del sådana här "rena" varianter ute i välsorterade matbutiker. Jag rekommenderar alltså inte att äta skippy och annat skit som utöver innehåller socker och stärkelse, det är bara äckligt.

image description

 


Seems legit?

Dum, dummare, Dennis M?
Jag undrar då hur han förklarar de som har världens valkar runt magen, men tändsticksben, är man smal då också eller?
Come on, man får ju titta på hur det är utbrett på kroppen. Proportionerna gör kroppen! Inte nått jävla mellanrum mellan låren..


Så mycket för så lite

Det är dags för dagens goda gärning, den blir idag att skriva den här otroligt viktiga bloggposten. Genom att göra mina fina läsare uppmärksamma på den här kampanjen, och få andra att blogga vidare om den, så kan vi rädda hundratals barn.

Såhär gör du detsamma, det kostar ingenting mer än 5 minuter av din tid.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

 

För varenda unge

True dat.


Dagens eloge

Går till ica och pressbyrån! Äntligen så har handeln kommit på vad ett riktigt bra mellis är! Hallelujah!



Bilder från google

Provpaniken


Go to the gym, girl!

Den här bilden fick mig både att garva och att vilja bygga upp min kropp och bli starkare!

Spontanpw

Godmorgon! :) Trots gårdagens cirkelfys, och eftermiddagens steppass, så drog jag ut lite spontant nu en timme innan skolan när jag börjar sent.

 


Lite om min kost

Det är många som frågar om huruvida jag äter, eftersom LCHF kan skilja sig väldigt. Vissa äter LCHF strikt, andra lite friare, vissa äter inga mejeriprodukter, och vissa äter mycket mejeriprodukter..

Jag har iallfall, efter ett halvår av varierande LCHF, kommit fram till följande. Det är naturligt att ens matvanor ändras genom livet, och mest troligt kommer det här ändras redan vid sommaren för mig. Men såhär äter jag just nu!

Frukost - Proteinbaserad

Exempelfrukost
  • 1 "Omelett" på två ägg, kryddad med cayennepeppar, salt, svartpeppar, ingefära, och basilika.
  • 1 avokado
  • 5 skivor skinka (helmuskelskinka som inte innehåller en massa mjöl, utan har en hög kötthalt)
  • 1 tesked ekologiskt jordnötssmör (gjord på 99,7% jordnötter och endast havssalt tillsatt, alltså inte skippy och de amerikanska varianterna)
(Min frukost är ganska "kolhydratrik", men jag behöver en rejäl frukost, och har alltid varit en frukostätare)

Lunch - Efter vad som serveras

Exempellunch

7-8 kycklingköttbullar
1/4 tallrik isbergssallad
1/4 tallrik gurka
1/4 tallrik champinjoner
(Lunchen baseras ofta på grönsaker, och sedan vad jag kan få tag i fett-och proteinväg, det varierar)

Middag Grönsaksbaserad

Exempelmiddag
  • 1/4 tallrik ugnbakad lax
  • 1/4 tallrik pizzasallad (vitkål innehåller underbara vitamin C som jag behöver när jag inte äter frukt)
  • 1/2 tallrik bladspenat med olivolja och havssalt (här hälls det på rikligt, inte så salladen simmar i olivolja, men ni hajar, så det täcker salladen)
  • 1 bit fröknäcke med smör
Eventuella mellanmål (om det är lång mellan lunch och middag eller om jag dessutom ska träna däremellan)
  • 1 kokt ägg
  • Några skivor skinka
  • 1 kopp te (förstärkt med en skvätt grädde, en tesked kokosfett, eller mjölk om det skulle knipa)
  • "Proteindrink" på ägg, smör, vatten, och kryddning i form av salt, vanilj, kanel och kardemumma.
För mig fungerar alltså inte att äta mycket grädde, yoghurt, eller ost. Det fungerar heller inte att försöka räkna kolhydrater, sålänge jag håller mig till bra livsmedel, så bryr jag mig inte om jag äter 16 eller 25 g kolhydrater per dag. Men viktigast av allt, jag lägger till fett, som sås och ost, när jag känner att jag behöver det för att bli mätt.

micromat

Huruvida det är hälsosamt att tillaga mat i microvågsugn är klart diskuterbart. Jag faschineras iallafall över allt men kan göra, i sin micro, riktigt fort alltså! Idga snubblade jag över ett recept på microomelett, men man kan även göra cokladkaka i kopp i micron, något ni borde googla!
Recept härifrån

I <3 Styrketräning

Jag har alltid varit emot styrketräning, mycket därför att jag bygger muskler fort på överkroppen, vilket kan ses som väldigt okvinnligt.
Men min syn har förändrats, för att man ska nå resultat i sin träning kan man inte bara träna löpning, PW, IW och crosstrainer, lite muskelbelasting krävs också! Dessutom kommer resultatet av styrketräning fortare än med konditionsträning.

Muskler hjälper kroppen att bränna fett, så en kropp emd mycket muskler kan också äta en del, för att kroppen använder det som bränsle.

Nu säger inte jag att alla tjejer ska åka till gymmet och biffa upp er, men det är en god idé att köra 2 konditionspass och 2 styrkepass i veckan, lite vardagsmotion på det, så har man en god igånghållning! Testar ni dessutom utöver detta att dra in chips, godis, läsk, bröd, pasta, spannmål, och alkohol i en månad, så kommer ni att märka resultat!

Såklart blir resultaten olika, förvänta er inte att tappa kilon, några gör det, andra blir bara betydligt tightare. Vi är alla olika!

Testa att lägga in ett pass styrketräning i veckan till att börja med, funkar det inte för er, så skrota det, men jag rekommenderar er verkligen att prova om ni vill ta er vidare i er träning!

image description
"Biffbild"

Vad jag saknar när jag äter LCHF.

Det här är en fråga jag får väldigt ofta, och här kommer svaren, i bilder! Happy drooling!

Bilder från weheartit.

Hemgjord proteinshake 2.0

Drack en favorit i repris efter träningen igår, hemgjord proteinshake (äggmjölk).
Jag personligen tror inte alls på piller och pulver, därför gör jag istället den här hemmagjorda proteinrinken som innehåller mindre tjafs och kemitillsatser.

1 ägg
25 g smält smör
Tillsätt ca 0,5 dl kokande vatten
Mixa med stavmixer tills det blir fluffigt
Tillsätt valfri kryddning, (jag brukar köra salt, vanilj, kanel och kardemumma)

Servera! :)

Släng i en liten skvätt kallvatten om du ska förvara den, har hört att den kan skära sig och klumpa sig annars såsmåningom.

 

 


Hälsobloggar & Inspobloggar - Nya favoriter

Hej på er!
Nu ska jag uppdatera er lite om nya godbitar i min läslista:

Trend & Träning, mode och träningstrender - http://blogg.aftonbladet.se/trendotraning

Mary Faleij, LCHFande storstadstjejhttp://marys.spotlife.se/

Thaiboxaren Bea Maleckis andra blogg, med mer övergripande råd, hälso och träningsmässigthttp://svettlukt.com/

Morgonstund har guld i mun

Espressobryggaren brummar, jag är inställd på en förmiddag med jobb hemifrån. Tänkte då passa på att uppdatera här lite. Hoppas att ni har en fin morgon ni med! :)

 

 


Fotlyx

Med ett par riktigt bra sulor och strumpor kommer man långt i löpningen! Här har jag på mig ett par gråblå kompressionsstrumpor från Craft i ull. Sköna fötter resten av dagen alltså. Springer ni ofta, eller bara tränar ofta, och ibland får blåsor och skav, hjälper ett bra strumpor med!

 

 


Working my workout

Här är en lista på mina favoritträningsformer, och varför de är det.

Cirkelgym - På friskis kallas det passet även "medelålderskris med hantlar och dips". Neejdå, jag skojar lite. Men jag är alltid yngst, och det är fett, för då behöver jag inte känna någon press eftersom jag är rätt fit.

Step - Kommer på mig själv med att tycka att jag är cool, eller rättare sagt att VI är coola som kör varje klass. Älskar ljudet av att alla klampar i takt på brädan, känner mig löjligt cool då, yeehaw!

Dans Fuego - Jag är bortskämd med en sanslös förmåga att ta koreografi, så jag utnyttjar det och placerar mig längst fram. Nu tror ni att det är för att jag är en show-off, och ja, lite så är det kanske. Men det är också så att jag slipper se dem som ser mig, om jag inte ser att jag är iakttagen, så kör jag lite hårdare, you get where I'm going?

Löpning - Det här är lite av ett love-hate förhållande, vissa dagar får jag ont i magen, tunga ben, och trög fart. Andra dagar studsar jag fram, njuter av väder och vind. Det bästa löpet väger upp fem dåliga löp. Därför håller jag på med det.

Powerwalk - Det här ser olika ut för alla, verkar det som. En powerwalk för mig varar i ungefär en timme, och blir ungefär 7-8 km lång, så det tar dvs. Det här kallar jag även för snyggträning, eftersom du sällan blir genomsvett, och det finns utrymme för accesoarer eftersom ditt tempo är lite lägre än på löpbandet. Det här ger utrymme för att leka NASA och ha diverse attiraljer, ibland blir det iphone, hörlurar, pulsklocka, stegmätare (i skon (Nikeplus)), och ibland blir det ett par brillor och ett leende.

image description
Snyggträning på G

Loka jordgubb-lakrits

Eftersom jag inte är någon läskdrickare, och inte har varit det sen 09, så är jag hela tiden på jakt efter nya spännande smaker på kolsyrat vatten.

Veckans förälskelse heter jordgubb lakrits, ska ge mig på de två andra smakerna i Loka "likes mashups" serien snarast!

image descriptionimage description

 


Brudar och bantning

Det här är ungefär såhär det brukar gå, säkert många som känner igen sig. Dock har jag själv aldrig varit en svältare/frossare. Snarare en periodare, där jag ätit mycket i perioder, och lite i perioder. Titta och garva.



Bloggdöden

Infann sig.

Så är det, take it or leave it! Idag körde jag ett zumbapass hemma eftersom jag satt barnvakt samtidigt, multitasking. Som plåster på såren att jag inte bloggat på ett tag får ni se mig halvsvettig när jag dansar. Hell yea.


Vad jag gjort idag

 

 


Vad har jag på fötterna?

Jag har fått frågor om vad jag springer på, eller i, om man ska säga så. Anyways, här har ni.

För tillfället springer jag i ett par äldre skor, ett par gröna Nike Bowman series skor (på bild nedan när de var nya). Detta är för att mina rosa Nike Lunarglide (bild nedan), efter två års frekvent användande gått sönder (hål rakt in i bakkappan).

Eftersom jag har lite pronation i mitt steg (jag springer lite snett), så är lunarglidesen bättre för mig eftersom de stöttar upp. Men egentligen gillar jag mina bowerman bäst, eftersom de är mjukare, men också medför större skaderisk och risk för mig att trampa fel. Men men. ;)

Nu är det iallafall dags att såsmåningom köpa nya skor, har blivit ruggigt intresserad av freerunning skor, alltså skor med så lite sula som möjligt, ibland ingen alls. Det ska ge en mer barfotalöpning, något som är mer skonsamt och naturligt att springa i, än de klumparna vi snörar på oss innan vi ger oss ut i spåret. Isåfall har jag kollat på Nikes modeller, vilka fortfarande har rätt bra sula, men är en tunnare sko.

Vad har ni för erfarenheter av löparskor?

Lördagsmorgon i bilder

Lite pix. Dagens frulle, och löparskor på luftning. Under tiden jag skriver sätts ett tredje par dit, pappa ville inte vara sämre än mig och mamma. Jag och mamma brukar springa 5-7 km, men pappa är långdistanslöparen av oss. Han avverkar lätt 12 km, och sprang göteborgsvarvet förra våren under två timmar. Det är häftigt att kunna göra det tycker jag!

Dagens stadiga frulle bestod av:

2 bitar brie

2 skivor prästost

två stekta ägg med getost på

2 msk keso med 2 msk vispad grädde

1 kopp citronte (inte grönt, rebelliskt va? HEHE)

Cheesy, va? ;)

Jagar kolisar just nu, därför blir det så mycket ost, lågt kolhydratvärde och hög mättnad, yum!

image description

 


Löpartjej

Såhär såg jag ut åtta imorse, nyvaken men läskigt pigg. Bestämde mig därför för att spontant ge mig ut. Kan nu konstatera att jag officiellt är en löpartjej igen, några år sen sist. Sprang 7 km på 42 min innan frukost vid åtta imorse. Trodde aldrig att jag skulle kunna springa innan frukost, men allt är möjligt!

 

Tröja - Nike fit (värmer när den ska, kyler när den ska, prisvärd!)

Tights - Nike Filament

Tjej - Trött

 


Kvällispromenixis

Rosa himmel och lite Bruno Mars på det!

 

 


Vilodag

Två dagar gym på raken, idag fick det bli en liten vilodag. Skriver lite prov på krönikor, solar, och lirar landhockey med lillebrorsan.


Spenatsmoothie med låg äckelfaktor

Har experimenterat lite, mixade efter inspiration en egen grön smoothie. Alltså med blad som bas. Som vanligt kan jag ju inte följa ett recept, utan satte själv ihop en mix. Den här är fullt LCHF vänlig, och går man inte på LCHF, så kan man utöka med förslagsvis: en banan, en skvätt yoghurt, lite ananas, en näve bär, lite cashewnötter, eller några bitar äpple.

Jag hade iallafall i

2 msk blötlagda linfrö
1 rejäl näve bladspenat (fryst går säkert också bra)
1 skvätt grädde
1 tsk kokosolja
1 nypa salt
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 nypa ren vanilj
4 isbitar

Mixa i matberedare, vóila! Jag tror att det var grädden och vaniljen som räddade den, men det smakade inte illa!

 


Killermonday

Kass uppdatering idag, jag vet. Jag har haft för lite tid helt enkelt. Därför uppdaterar jag påväg hem från gymmet!


Powerwalkande procceunge

Många Pn där. Brukar inte gå ut i den här tröjan, av sina anledningar. Men idag så!

 

 


Like a baws.


"Cuz, you have a bad day, you're taking one down"

Det är bättre att dö än att vara en medelmåtta

Att leva i dagens samhälle, kan på många sätt liknas med att leva som en burhöna. Du blir placerad i ett fack, matad med samma saker som din omgivning, och producerar du inte, så åker du ut. Från sex års ålder börjar kapplöpningen, och den slutar när du tar ditt sista andetag. Du kan inte bara vara bra längre, du måste vara bäst för att överleva i dagens samhälle.

Bara att växa upp i mellanmjölkssverige har blivit allt svårare, och det beror knappast på ändrade förhållanden inrikes, det beror mycket på omvärldens påtryckningar. Kanske beror det på att världen ständigt förändras till det bättre, vår primitiva hjärna som har ett ständigt behov av att tävla, eller så beror det på den otroliga insynen vi har i andra bättre sätt att leva. För vem fan vill dricka brännvin när det finns Bollinger?

Fuckar du skolan, fuckar du dina utbildningschanser, du fuckar dina jobbchanser, du fuckar dina chanser till ett stabilt liv med en stabil inkomst, dina relationer blir fuckade, du kommer att leva på soc, aldrig ha råd att lämna landet, hela du lär bli fuckad, och du kommer inte ens ha råd att avsluta ditt liv i caremas händer.
Skratta du, shit get's worse.

Det är inte längre okey att gå ut med alla G, ta ett kommunjobb, och bo i en förort i en enplansvilla. Då är du misslyckad. Du är en svennebanan, du gillar dansband, och tycker att foppatofflor är det bästa skodonet ever. Samhället kommer att skratta åt dig, och dina årliga turer till Ullared där du möter likasinnade. Ni delar era bekymmer vid tvättmedel i storpack, och jämför lättformade frisyrer.

Det är en skräck att bli en medelmåtta, och hela skolsystemet är uppbyggt på att en dag, så ska den perfekta studenten bakas, den som klarade alla ämnen som en dans, och levde upp till mallen för det svenska skolsystemet.
För det har lixom inte hänt än, Herr Björklund.

Är det konstigt att allt fler ungdomar mår så psykiskt dåligt, att de antingen får en diagnos, eller tvingas bryta sin utbildning, bara i början av livet? Några pallar inte trycket, och viker av banan tidigt i loppet, likt den där OS-hästen Hickstead som föll ihop inne på banan i Verona förra året.

Dessutom ojar sig många äldre över dagens ungdom, att vi borde sluta konsumera, stressa, och facebooka. Men under den stress vi lever under, så måste det finnas ventiler. Om det så handlar om att skjuta tecknade fåglar 2 timmar om dagen, eller argumentera om huruvida Blondinbellas kroppshydda förändrats, så är det ett mindre problem i samhället.

Lyckligtvis medför ökad press stundvis också positiva bieffekter, alltfler startar eget, bryter sig loss, kör sin egen grej, och får det att fungera. Det är de människorna vi ska framhäva, de som gick emot systemet. Livet måste inte bestå av äta-jobba-sova-dö, det var bara Per Gessle som såg det så, och han är född -59, det säger allt.

Låt inte livets plikter jaga dig in i en förtidspension, då är du bara ännu en belastning för Reinfeldt och co. Värper du inte på några dagar, kan du alltid bli en smaskig kycklingfilé i slutet av månaden. Allt är relativt.



Solig söndagsfrukost

image description

 


RSS 2.0
bloglovin