Ni gör mig glad!

Känner att jag bara måste blogga om det här. Sedan jag lagt upp kursen för min blogg lite, har flera personer mailat, klivit fram, och hört av sig om att de tycker att min blogg är inspirerande, att de vill börja med lchf, och att de vill ha min rådgivning.

Det här gör mig otroligt glad, jag vill inget hellre än att fler i min omgivning ska få uppleva att gå tillbaks till ren och hälsosam kost, må bra, och ha färre infektioner. LCHF är inte bara för dem som vill gå ner i vikt, det är för dem som vill leva lite hälsosammare, få mindre sjukdagar, eller bara kunna njuta med gott samvete. I allmänhet är just hälsobloggning något jag fångat intresse för!

Det här låter som ren propaganda, och alla måste skapa sig sin egen bild av hälsa och välmående. Men jag älskar min kost, min träning, mina nära och kära, och jag älskar er bloggläsare!
Ta hand om er!
<3

årets första utomhuslöp!

Här skådar ni en tjej som precis haft utomhuspremiär med sin löpning, och premiär för sin nya slinga!
Har mätt ut en fin slinga på ungefär 5 km som kommer att bli superbra att börja köra flera gånger i veckan, och pressa tiden, innan jag utökar.
Dagens löpning blev alltså 4,8 km på 29 min, klart godkänt!

..och på tal om att våga vara ful..bilderna gör inte mitt utseende för en kvart sedan rättvisa. Det rann i hela nyllet, fräsch tjej!



Lite stulna skratt


Träningsnörden talar ut

Efter några månaders intensiv träning i alla dess former, kan jag nu konstatera att jag är en riktig nörd när:

  • Öronpropparna på gruppträningen känns hjälpsamma, för att jag inte ska gå och vara döv var och varannan dag. (Hej Agda 89 år!)
  • Jag har spanat in mina hat-människor på träningsanläggningen, och döpt dem efter vad de brukar ha på sig. Men den listan är hemlig, och i mitt huvud, so good luck bitchez. Fy vad du är elak tänker du, nej, testa själv att träna bredvid Svenne 67 bast med värre andedräkt än Sydspol.
  • Jag får ångest när jag inte tränar, därför tränar jag något i princip varje dag, måste inte handla om timmars pass, men något varje dag, annars får jag rastlöshet deluxe.
  • Om jag inte får något av mina favoritskåp, demonstrerar jag lite genom att surt kolla mig omkring, och spänna ögonen i valfri rädd fjortis som råkar passera.
  • Varje gång jag springer på löpbandet bredvid någon som går, har jag lust att gasta: "BITCH, MAKE ME A SANDWHICH"

Fan, jag måste tagga ner.


Våga vara ful

Okey brudar, dags att erkänna. Ingen av oss åker till gymmet, och ser ut som skit redan innan vi börjat träna.
Skorna, tightsen, byxorna, toppen, linnet, hårbandet, whatever. Allt ska sitta bra, och det ska vara snyggt, eller hur?


Detta är iallafall viktiga faktorer för mig, gäller alltid så fort jag lämnar dörren, är jag inte väklädd, känner jag mig inte bekväm.

Men en sak jag börjat förundras över, är hur många som har stelsprayat hår, och kakigt sminkat ansikte.
Varför?

Det är som att be till högre makter efter acne eller eksem, inte så party.
Vad gäller mitt eget tryne, så låter jag bara mascaran sitta kvar. Och ja, jag har sedan månader tillbaka ärr på mina kinder, och det händer fortfarande att jag har något plita här eller där, men det kvittar faktiskt. För det finns inget som är värre för huden, än att träna med smink.
Dessutom är det riktigt nyttigt för självförtroendet att faktiskt skita i vilket och låta folk se dig som du är.

Våga vara fula allihopa!


Efter träningen #2

Jag är officellt botad från min ägg-rädsla, och äckel-magad-het över ägg, hallelujah!

Kom hem från dagens träning precis, en timme dans fuego (I love), kompletterade med en timme crosstrainer/styrka (I hate). Sitter nu och dricker något som låter sjukt äckligt, men som istället faktiskt smakar sjukt gott!

Låt mig presentera..
tam tam tam!


ELLENS HEMMASNICKRADE PROTEINDRINK

eller som mamma sa, eggnog, without the nog.

25 g smör
1 Ägg
½ dl kokande vatten
½ dl kallt vatten
En nypa salt
En nypa kanel
En tesked vispad grädde


Smält smör, i med ägget, i med varmvattnet, i med kallvattnet, smaksätt, toppa. Väldigt likt äggmjölken.
Visst ser det ut som en latte? Skenet bedrar tyvärr. Men smakade supergott!


Efter träningen

Att äta kvällsmål har tidigare visat sig att vara ogynnsamt för mig, eftersom jag får sota för varje sak jag stoppat i mig. Äter därför inte efter sju på kvällen vanligtvis på vardagar.

Men hur gör jag då om jag tränar kvällstid?
Jo, genom att kombinera fett för mättnad, grönt te för ämnesomsättningen, och chai för god smak, har jag hittat på mitt ultimata efter-tränings-mellanmål.

Jag kokar grönt osötat chaite, lägger i en tesked ren kokosolja, och låter det smälta. Häller sedan i en skvätt standardmjölk, och vóila!
Gott, och ligger skönt i magen utan att behöva kännas som om man käkat igen när man precis tränat och bränt.

 


Dagens accesoar: Mörka ringar

2 lektioner kvar, slutar fyra, känns inte helt okey.
image description

Körkortspepp

Inledde morgonen med min allra första körlektion tillsammans med mina päron på Berndtssons Trafikskola. Jag började övningsköra två månader efter min sextonårsdag, och är nu 17 (och ett halvt!), så jag hade ju kollen.
Fick avbockat flera moment, vilket kändes superbra. Enda anmärkningarna var att jag körde lite fort i svängar och kurvor (?), samt att jag borde checka döda vinkeln innan jag blinkar ut. Small stuffs.

Annars blir det en ny lektion om några veckor för att bocka av stadstrafik, sedan följer landsväg och riskutbildningarna. Gör teorin i sommar eftersom jag inte fyller förrän i september. Fyller på söndagen, så ambitionen är att måndagen blir teoriprov, och tisdagen blir uppkörning, kommer att bli fett. *taggad*

En sån här pärla körde jag denna morgon, superb!


Söndagsångesten

Vare sig du vill beskriva söndagen med valfri låttext utav Jason "Timbuktu" Diakité, eller om du vill gräva ner dig i sängen med hämtpizza, så är söndagen något vi alla har lite svårt för.
Eftersom vi människor är så sorgsna varelser att vi endast 10% av vår tid tänker på nuet, och 90% tänker på framtid och dåtid, spenderar vi hela dagen med att fundera om huruvida veckan är slut och hur den varit. Plötsligt, några timmar senare, är söndagen nästan slut, och då blir det ännu jobbigare. Jag tipsar därför dig om att:
  • Gör söndagen till en måndag. Inled veckan redan nu med träning, matvanor, och plugg. På så sätt blir måndagen en tisdag, och det är ju inte lika illa.
  • Försök att schemalägga dagen, eller iallafall avsätta ett par timmar till att endast slappa, läsa, kolla favvoserien, kolla helgens festbilder, e.t.c.
  • Planera resten utav veckan, om du äger en kalender, annars försök att göra det mentalt.

På willys sålde de en veckas ledighet för 39,90 kr kilot, bara mixa med valfri yoghurt, eller ät som de är.


Peppiga Pia

Lovet är slut, jag är lite tagen av gårdagen, men solen skiner och min kropp vill ut. Bara att lyda. Får bli en långpromenix. Hoppas att ni njuter av sista lediga dagen för den här veckan!

image description

 


Sliten partyprinsessa

Bloggar lite senare idag, karma och konsekvenser stör mig tillfälligt, puss på er!


Make progress, not procrastination.

Sprang 5,02 km på 28 min 7 sek imorse på gymmet. Såklart så fotar jag precis när tiden och hastigheten "blinkat" bort. Men jag höll en stadig takt på 11 km/h under mestadels av rundan. Avslutade med styrka. Blev 45 min effektivt arbete, tog cykeln till och från i solskenet, skönt!

 


Trött chey

Mot gymmet, löpning. Trött, men vem är inte det?!

 


Lattelicious

Bara för att man försöker äta nyttigt, eller äta LCHF, betyder inte det att man behöver "offra" allt.

En grej för mig är tillexempel den där fredagslatten med mamma eller kompisarna.
Ute ber du om att få den osötad, men hemma kan du göra den ännu nyttigare.

Ägg har alltid varit en fiende för mig, men numera äter jag 3 ägg om dagen, minst. Äggen är kolhydratfattiga, mättar bra, och innehåller alla näringsämnen i stort sätt, förutom vitamin C. Det är alltså oslagbart.

Har tidigare nämnt ett recept på äggmjölk (äckligt namn, underskattad grej) från Anna Hallén, det finns en mängd olika variationer på äggmjölk. Jag har provat att göra både på kokosolja, och på smör. Min personliga favorit är på smör, en nypa salt, vaniljextrakt, och lite kardemumma.

Här är min variant av äggmjölk:

25 g smör
Ett ägg
En halv dl kokande vatten
en halv dl kallt vatten
En nypa salt
En nypa kardemumma
En nypa ren vanilj, ex Madagaskar Bourbon vanilj, finns på ica.

Här kommer alltså trixet, du tar fram en stavmixer och en kastrull. Värmer smöret, knäcker i ägget, mixar.
Häller i det kokande vattnet, nu blir "mjölken" fluffig och skummig. I med kryddor. Sedan häller du i det kalla vattnet, för att inte allt ska skära sig och fördela sig på ett osmakligt sätt. Voíla!

Sedan brukar jag sätta på vår espressobryggare, brygga en liten kopp espresso, och sedan hälla espresson på mjölken i en mugg, bild på resultatet nedan. Riktigt gott, och mättande på ett helt annat sätt. Vem trodde att man kunde få kaffe med protein i?

image descriptionimage description

FredagsPW

image descriptionimage description

Kedjebrev 2.0

Ni vet alla vad jag pratar om. Det är det mest pulshöjande efter pensionskuvertet, kort reaktionstid, och orsakar förhöjda testosteronvärden i kroppen.
Jag talar om, kedjesmsen.

Oavsett om du är en tuff typ, eller en mjukis, får alla en liten mini panikattack när man mottager ett kedjesms.
Inte nog med att det verkar vara den enda samhällsaccepterade mordhotet som finns därute, så görs inga åtgärder emot detta..

Kedjebrev har alltid funnits, behagliga, eller mindre behagliga. Men på nittiotalet slog kedjesmsen till, och plågan har därefter hängt kvar. Likt herpes. Det finns ett motgift, men ingen är vettig nog att använda det.

Jag talar självklart om att spärra in alla vidskepliga människor som dagligen mindfuckar oss andra. Allteftersom tiden gått, verkar det också som om de här meddelandena blir allt grövre, och ska involvera fler olyckor på raken om man inte passar sig. Go big or go home eller?

Jag ignorerar i varje fall de här meddelandena, genom att alltid radera något misstänkt innan jag sett det. På så sätt "räknas" det inte. Mohahah.
Jag kvarstår iallafall vid att om kedjesmsen stämt, så hade jag blivit påkörd 5 gånger, mördad 4, och min mormor hade blivit en zombie för 7 år sedan. Men man ska aldrig säga aldrig!

Chai för alla

Grönt te till frukosten är super, hjälper ämnesomsättningen, skapar en behaglig mättnad, och är allmänt bra för dig.

Min favorit just nu är Friggs Green Chai, ett ekologiskt te som smakar chaite, fast utan mjölken och sötningen.
Bra alternativ för den som inte vill sörpla fler sockerbomber på Espressohouse mer.

Vill du ha en klassisk chai skummar du mjölk till, och sötar. Eller köper ett svart chaite, så är du hemma.

LCHF varianten utan "riktigt" chaite då?

Då föreslår jag en skvätt skummad äggmjölk, och en droppe flytande honung, bör smaka fint!
Recept på äggmjölk hittar du bland annat här! (Jag rekommenderar den starkt!)

image description


Stampe & Jag

Jag anser att det här räknas som en "jag ska ut och röra på mig" outfitbild, inte en renodlad outfitbild. Så därför hamnar den här.
Riktiga vårkänslor iochmed dagsens väder, så stampe får hänga med ut, gosigt!

image descriptionimage description

Inför löpsäsongen

Jag mixar vanligtvis dansformen fuego, crosstrainingen indoorwalking, och konditionsmaskinerna på gymmet.
Har testat boxning, spinning, och skivstångspass, men det är inget för mig, eftersom jag bygger muskler på överkroppen ruskigt fort. Lucky you tänker du, nej, så kul är det inte när man är tjej och ska se lite nätt ut. ;)

Inför våren, tänkte jag återuppta min löpning igen. För ett och ett halvt år sedan, klarade jag att springa milen några gånger under 60 min. Den formen vill jag återuppleva!

Testade därför formen idag på löpbandet, och gjorde 5 km precis under 30 min, en helt okey prestation!
Nu blir det några 5 kilometerspass till, innan jag förhoppningsvis ökar på distansen. :D



Äta ute, och äta LCHF?

Som LCHF rookie känner jag att jag måste dela med mig av de här tipsen. Eftersom samhällets resturanger och caféers matutbud alltför ofta är anpassade efter tallriksmodellen, som hittils gett sveriges invånare hjärtinfarkter, och åldersdiabetes till 30 åringar. Men nog med kritiken.

Att äta ute och äta LCHF kan vara klurigt, för det första, bör du inte bli frestad om du äter ordentliga måltider och lagom mycket fett. För det andra, bör du inte börja leta efter fik eller resturang med dåligt blodsocker (en handfull nötter i handväskan är en lifesaver).

Fikatips
För det första, behöver du verkligen den där mackan, biscottin, eller kakan?

Många cafeér erbjuder ett brett utbud utav osötade drycker, eller drycker du kan söta själv.
Min favorit är en osötad kaffelatte eller cappucino, som är gjord på fet baristamjölk, men är utan sötning.

Känner du fortfarande ett sug, erbjuder några fik mörka chokladpraliner eller nötbars. De är såklart okey för fredagsfikan med bästa kompisen, allt är relativt. Chokladpraliner innehåller ofta smör, grädde, choklad, kakao och varierande kryddning. Alltså ingen mjöl eller stärkelse, men sockret kan finnas där.

Mattips
Att fråga personalen kan vara guld, ofta är många förstående angående alla allergier och dieter idag.

Enligt mina studier går det att äta LCHF i princip varsomhelst, förutom subway och italienska resturanger.

På McDonalds tillexempel, brukar jag antingen ta en sallad, eller valfri hamburgare, men en side salad, plockar därefter av brödet och mixar det med salladen.

På resturanger med a'la carte, går det nästintill alltid att byta ut pastan/brödet/potatisen, mot extra sallad eller extra grönsaker. Det är bara att fråga snällt!

..och glöm förtusan inte att endast en sallad utan protein eller lite dressing, inte är någon vidare utfyllnad, du lär bli hungrig rätt så snart efteråt.

Här bifogar jag en bild på ett nyfunnet sushialternativ, eftersom jag saknat sushi.
På bilden ser ni en sashimisallad, alltså sushi utan ris. Kan personligen tycka att någon form av sås, eller mer fisk saknades, men annars var det här supergott!



Något alla tjejer bör veta


Ica comedy club.

Ica har genom åren gjort flera ruggigt roliga reklamer och klipp, här är några av mina favoriter:

Raw food lyx

Man behöver inte anamma en hel diet för att äta sunt. För er som är nyfikna på vad raw food är för något, så googla på! Meningen med raw food är i vilket fall att äta livsmedel råa, oprocessade, och otillagade. Ett slags purifierande av vanlig kost helt enkelt, i mer eller mindre extrema former.

Det här receptet kan du alltså testa om du bara letar efter en lite lyxigare, men nyttigare fika.

Jag äter de här med måtta, eftersom dadlarna ger en "trigger" för sockerbehov, eftersom de är bollarnas sötning. Det har en väldigt speciell smak på de här, men jag tycker personligen att de ger en "längre" sockerkick, och är goda om man vill lyxa till det, men inte vill smälla i sig en chokladkaka.
Min mamma gjorde dessa i eftermiddags, och de var ännu godare än vad de såg ut.

Raw food bollar

5 dl valnötter
1 dl kokos
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
6 dadlar
En nypa salt

Kör i mixer/matberedare, rulla bollar, förvara kallt.


Jag utökar

Precis som vilken produkt, tjänst, eller marknad som helst. Krävs hela tiden utveckling för att attrahera intressenter. Har även på senare tid känt att det funnits saker jag velat blogga om, men som inte passat den här bloggen. Jag gick från början in med inställningen att jag inte skulle lämna ut för mycket av mitt liv i en blogg, men jag antar att jag nu inte har något val. Ni stalkers får alltså ännu mer insyn i mitt liv, you like that, huh? ;)

Så nu introducerar jag mitt nya bloggsegment, och det är livsstil, rakt av. Både humor, hälsa, och träning.
Plugget, min relationsstatus, och modebloggandet är fortfarande inte på tapeten, alls. Så kul ska vi inte ha det.

Några bloggläsare som känner mig privat, vet att jag ätit LCHF kost i fem månader nu, och det är verkligen något jag skulle vilja dela med mig av, eftersom jag gått ner rätt så många kilo, inte haft en förkylning den här säsongen, och är mycket piggare och gladare. Samhället idag fokuserar så hårt på träning och kost, så jag skulle vilja dela med mig på min syn utav det.

Träningen är också något som jag numera anammat som hobby, den har alltid funnits i mitt liv, och jag har alltid varit invovlerad i någon typ av sport eller atletisk sysselsättning. Just nu mixar jag en massa olika pass, men ambitionen att fokusera på löpning den här våren. Sådant kan alltid vara kul att dokumentera.



Finns det något mer ni vill läsa om? Let me know!



Duktigdottersyndromet

Lite av vad jag ska sysselsätta mig med idag.


Ranelidfebern

I Sverige har vi många människor som gillar jantelagen (dvs den oskrivna regeln om att du inte bör sticka ut ifrån samhället), samma människor gillar att racka ner på andra männskor inom områden de inte ens behärskar själva. Jag är en av dem.

Av den enkla anledning att jag växt upp med att se Melodifestivalen med familj och vänner, men på senare tid har den här trevliga traditionen tagits på lika stort allvar som den där höggravida tjejen i årets upplaga av Big Brother.
Vi visualiserar. Jag sitter med min fina familj och fridfullt ser på festivalen, när den vida kända författaren Björn Brunbränd Ranelid poppar upp i rutan med ett gäng unga donnor. Eftersom bidraget var en duo, bestod tack och lov 60% av låten utav sång, men resterande 40% då?
Jo, det ska jag tala om.

Bidraget, som så fint hette "Mirakel", handlade om kärlekens alla olika mirakel. Kort sammanfattat så befann sig tre dansare, en rödpaljettbeströdd blondin, och en sextioårig solarietorsk på scenen. Let the magic begin.

Mitt under sången bryts låten av då och då, för Ranelids smått snuskiga diktläsande, se vers sex; "Om kvinnan säger nej…till mannens säd i 60 år… så dör mänskligheten ut". Inte nog med att själva dikterna och texterna är helt oanpassade till sammanhanget och kärlekens mirakel, så hamnar hela låten i otakt när Herr Morot rabblar på.
Den tidigare respekterade författaren sjönk på tre minuter i svenska folkets ögon, från skribent, till tondöv snuskhummer.

Tack o lov att det finns roliga grafiker i lilla landet lagom, nu tycker jag att ni i familjen istället kan samlas framför datorn och hjälpa ranelid att skjuta sina pilar och klappa sina händer. Mycket nöje!
Länk



vad är egentligen normalt?

Har inte vi alla någon gång ställt oss den frågan? Vem är det egentligen som bestämmer vad som är normalt? Är den en liten tomtenisse under skogens största moss i de djupa dalaskogarna som sitter och dividerar? 

Jag har nämligen ställt mig själv den frågan under veckan. Tillexempel när jag var hos tandläkaren, då de konstaterade att mitt snedbett, som avviker ifrån det normala, kommer att vara med mig resten utav livet.

Men hallå? OM jag så haft gula, snea tänder, och underbett, hade det då verkligen spelat någon roll, om jag inte haft ont utav det? Möjligtvis hade mitt försäkringsbolag fått ha en åsikt, men bara om de var snälla.

Har man någon gång i tiden bestämt hur en uppsättning tänder och bett på bästa sätt ska sitta ihop, genom att studera hur det ser ut på folk som inte har ont? För isåfall finns ju fortfarande möjligheten att ens trut kan avvika, och ändå inte vara till besvär? Hänger ni med, einsteins?

Med detta skulle jag bara vilja göra en "shoutout" till FTV Ängelholm, låt min käft vara lite ful. Jag har iallafall inte hål i tänderna, dålig andedräkt, eller en amalgamhärd där. Så varför göra en stor grej av det?

En annan sak som kom över mig i veckan, var en artikel om en mamma i Halmstad, som uppfostrat sin son med speicalbehov, genom att låta honom tro att han lever i just en avvikande värld. Människor han möter är aliens, som bör behandlas med största varsamhet och bästa taktik.

I det fallet skulle jag vilja ha kvar den där normaliteten som jag just avkastat, ni kan hälsa dalatomten det.



Konsten att hålla ångan uppe

Nej, jag snackar inte om någon slags intim situation. Jag snackar om att kunna hålla alla järnen i elden, att hålla bollarna i luften, hästarna i hagen, indianerna i kanoten. Ni fattar.

Har i dagarna bland annat varit på mässa med mitt UF företag BodyGuard UF, och där stötte jag bland annat på Joy, som driver hemsidan useyourentra.com.

Där bloggar två väldigt drivna och unga tjejer om ledarskap, företagsamhet, kretivitet, drivkraft, och entreprenörskap. Så känner ni någon dag att livet känns riktigt grått, din utbildning eller ditt arbete känns olönsamt eller trist, kika då in och läs lite! Blir du inte driven av det, är det iallafall en portion kvalitétsläsning, så har du fått i dig dagens intellektuella dos lixom.
Joy's blogg
Caroline's blogg

..och ja, ta det som en vink att det nu är sportlov, men att en entreprenör/plugghäst aldrig vilar, förutom när kaffet, eller havren är slut, men sånt händer ibland.

Alla hjärtans dag

Yes, vi har nått årets enda dag då det är okey för samhället att öppet diskriminera och mobba!
Lyckas du mot förmodan ducka all annonsering och marknadsföring den här dagen, kommer du ändå förr eller senare träffas av den digitala örfil som samhället möter dig med.


För er som är ekonomiintresserade, vet ni säkert vilka enorma summor den här dagen genererar för handeln.
Handeln för blommor och choklad då eller?
Nej, nej, nej.
Den handel som främst blomstrar idag, är handeln för blå piller och gummiartiklar i alla dess former!


Men hey!
Den här dagen är till för allt annat än att sörja, för er som känner är särskilt oälskade just idag.
Är du verkligen misslyckad för att du inte har någon flickvän eller pojkvän?
Vi jämför:
I ett förhållande är du hela tiden tvungen att ta det hela framåt, utveckla, och utvecklas.
Som singel kan du gå tillbaka i utvecklingen, gå runt i överdrivet mjuka klädesplagg, och äta din kroppsvikt i choklad.
För dig som gillar att vara negativtänkande, finns det så mycket som kan gå fel denna dag ändå;
  • oväntad mens
  • utgångna kondomer
  • vissna blommor
  • bränd middag
Fortfarande deppig?

Singel
Gå ut, boka ett bord, käka ute med dina vänner. Gosa med brorsan, ring släktingen du inte hört ifrån på länge, hälsa på sura tanten i den faluröda villan bredvid, plocka upp dina underkläder ifrån golvet, städa syrrans hamsterbur, och pussa på din mamma!
Förhållande
Tjej - Gå till valfri underkläderbutik och hitta det som får dig att se så prostituerad ut som möjligt.
Kille - Städa ditt rum, så har du ansträngt dig nog. Köp något fint i smyckesväg till din pudding.

Ha en fin dag! <3

Karma is a bitch



Från aftonbladet.se

U mad vegetarians?

Låt mig presentera, grabbarna som aldrig kommer att gå med på förslaget om meat free monday.
Jag vägrar att lägga tid på något jag inte tar lärdom av, så jag sammafattar här vad jag lärt mig av att titta på det här klippet:
  • Kött är manligt
  • Att spela full är manligt
  • Jack Daniels är manligt
  • Grisigt matskick är manligt
  • Sned kvinnosyn är manligt
Men även
  • Mat i kopiösa mängder är märkligt tillfredställande
  • Matlagning har inga gränser
  • Bacon är bra till allt
  • Ryssar är coola
Enjoy!

Min reaktion på kvällens premiär utav "Kontoret" på tv4


Respons på förra inlägget

Oj, vilken besökssiffra det blev efter morgonens inlägg!
Eftersom jag ungefär var femte dag får till ett bra blogginlägg, är min statistik lika oförutsägbar som mellanösternkonflikten, men idag flög den upp igen, tack ni!

För er som undrar vad jag gör en dag som idag, kan jag meddela att jag sysselsätter mig med jobbansökningar, glosträning på de eminenta språken danska och spanska, samt en långpromenix.

Jag har även fångat världens äckligaste förkylning, och kan därför inte träna (:(:(:(), så jag inbillar mig att vibrationerna från tvättmaskinen ersätter en fullgod vibrationsträning. Godtrogen, hehe.


Nasdaq? Nej, lnworld.blogg.se

Jag är ingen riktig bloggerska

Det är dags att bekänna, jag är, jag är ingen riktig bloggerska, och det här är inte en riktig blogg.
Men vad menar du nu Ellen?
Jo, jag anser att jag inte riktigt fyller upp kraven till fullo.
Tillexempel;
  • Jag har inte halverat/dubblerat min kroppsvikt sedan jag började blogga, vilket gör mig, normal?
  • Titeln på min blogg är inte en öppen utredning, (se "våldtagen av två män", "mamma misshandlade mig", eller "pappas övergrepp") e.tc.
  • Jag har en såkallad "normal" svensk tonårsperiod, inte den stockholmskantade SSSS-livsperioden, svälta-sova-shoppa-supa.
  • Personerna jag hänger ut på min blogg inser inte ens att jag vill starta bloggkrig, Hallå, Lasse Anrell?
  • Mitt personliga varumärke är hyfsat helt.
  • Om mingla vore en sport, skulle jag vara den som bär de svettiga suspensoarerna mellan omklädningsrummet och tvättstugan.
  • Jag får vistas offentligt ifred. (:()
  • De som vill se min "dagens outfit", får helt enkelt söka upp mig irl (i det verkliga livet typ).
  • När jag går på event har jag med mitt eget vin, och bilderna därifrån har större chans att hamna på existenz än på aftonbladet.
Förstår ni vart jag vill komma lixom? Men ändå bloggar jag på, för er skull, någon måste ju skriva om livets ilandsproblem och humor, eller hur?

Cougarkomplexet

Madonna, en stor popikon. Nu har hon tydligen släppt en ny singel, och ett album är på intågande, men jag kan inte låta bli att undra över om det inte är dags att gå i pension snart?
Madonna, du har lixom redan bevisat att du kan ha spandex fastän du passerat femtio, släpp det?

Pensionera dig, flytta till en ö, njut av livet, bli fet. That's my advice to you.

Låten, för dig som inte hört eländet än.


You don't say?


recension; Melodifestival, deltävling 1

Då har mobbningstelevision 2012 dragit igång, och jag älskar det! Här har ni mina recensioner, utan vidare musikalisk kunskap.

Sean Banan - Sean den förste banan
Åh, dalahäst deluxe! Här har vi en solklar representant för kvällens mångfald rent kulturellt som rivstartar med en guldkantad darth vader kappa, gorgeus!

Abalone Dots - På väg
Timotej 2.0, musiken håller säkerligen hög kvalitét, men det blir ändå kvällens sömnpiller.

The Moniker - I want to be Chris Isaak
Vilja är en sak, att inte kunna det är en annan.

Afrodite - The boy can dance
Nej, men ni kan! Åh, vad jag har saknat genuin discofeber i festivalen, välkomna till the 21th century Afrodite!

Dead by April - Mystery
Mellan allt vrålande hör jag en skönsjungande kille som får på tok för lite cred, ungefär som i David Guetta, där Chris Willis utmärker sig, men aldrig får cred. Skippa bandet och låt den skönsjungande snubbe köra solo!

Marie Serneholt - Salt and pepper
Lyssnade inte ett jota på den här låten, kan därför aldrig recensera den. Kan dock säga att Marie hade svarta underkläder och en paljettbeströdd body, hon hade även tränat rätt duktigt innan festivalen, det räcker va?

Thorsten Flinck och revolutionsorkestern - Jag reser mig igen
Det här bidraget och Thorstens eget beteende är långt ifrån en revolution, och kan sätts sig igen.

Loreen - Euphoria
Bra i alla hörnor, unikt och osvenskt, räcker för mig. Vinnaren av festivalen, jatack.

Övriga synpunkter:
  • Sarah Dawn finer har fördubblat sig själv och gestaltar kvällen till ära, mänsklig julgranskula.
  • Thorsten Flinck, hög på livet eller musiken? I guess we'll never know.

Den exotiska överklassen

Nu har det kommit ett hisnande osvenskt koncept till Sverige, överklass safari. Helt plötsligt blir höginkomsttagare och dess tillhörigheter utställningsobjekt för "klass skillnader".
Det pågår en hetsig debatt runt ämnet, och jag kan faktiskt inte ställa mig till huruvida det här är riktigt friskt eller inte.


Å ena sidan kan jag förstå svennebananens nyfikenhet på toppande höginkomsttagare som bara kör läderinredda fordon med fler hästkrafter än passagerarutrymme. Det här är samhällsutbildning med. Samhällsutbildningen verkar numera tyvärr bara täcka eländigheter såsom krig, orättvisor, och fattigdom. Aldrig handlar det om rikedom, arv, och andra sociala trevligheter, något som nu uppmärksammas, bra!


Men å andra sidan, så kan jag inte låta bli att undra över vem som gav grundaren av bussresorna rätt att käna pengar på att inkräkta på andras hemfrid? Bara för att man är rik, betyder inte det att man är en apa, och bara för att man bor i ett större hus byggt på det nya decenniet, betyder inte det att det är en publik djurpark.


Så vad är då rätt, och vad är fel? Vad tycker ni?
Men sammanfattningsvis, så vill jag ändå jämföra: vem fan vill sitta och äta mackor med sunkigt pålägg med termoskaffe samtidigt som man passerar utvalda kyrkor och monument, när man kan stirra storögt på kvinnor som bara klär sig i flådda djur, och papporna som betalar? Vi svennar älskar vår jantelag, precis lika mycket som kalles kaviar och olw påsen på fredagskvällen. Länge leve nya affärsidéer.

Inslag på tv4 om överklass safarin



Stereotyplektion, tjejer på morgonen.

Sanningsfrekvens: 99,998%.


Romantik på 2000 talet

Åh, kärleken. Det mest centrerade ämne som den moderna människan bokstavligen bygger upp sitt liv runt. Den är fin! 14 Februari är påväg, och jag har tagit fram en liten ragglista för den ensamme.
Kanske får du som inte hittat någon än, lite napp med hjälp av de här raggningsreplikerna?
  • Jag gillar dig i mitt newsfeed.
  • Jag skulle med glädje tillägna dig en tweet med bara fina #hashkoder.
  • Jag vill facerapea dig, fast på IRL.
  • Jag vill ROFL med dig, minus Laughing, minus kläder.
Eller så sminkar ni bara er vita som lakan i ansiktet, agerar apatiska, och dricker en blodshake.

Jag håller tummarna för er!

RSS 2.0
bloglovin