Slappar

Med blondinbellas nya bok, snäppet skarpare än den förra. Töntar mig med bubbelvatten i högt glas, måste få in vardagslyxen!


Sillsallad 2.0

Utan ägg, men med getost och kokt broccoli, mums!
Har för övrigt haft en ledig dag idag, har mått lite sisådär.. Vill beskriva det som stress-bakis. Men hakuna matata!


Humor


Bizzy tjej

Skola 8-15, körskola 16-17, sedan årsstämma för företaget 18-19. Nu är
Jag äntligen påväg hem, det har varit en sjuk dag!

Funderar starkt på att avrunda med kvällslöpning, det är svårt att avgöra från dag till dag hur träningen blir, så det gäller att passa på!


Nike structure triax 15

Jag springer på kuddar! Hur härligt som helst!

 


Gymjunkie

Drog till gymmet en timme innan de stängde, drog ett varv i cirkelgymmet och gick sedan ner, där satte jag på mig handskar och pucklade på boxningssäcken i en halvtimme, löjligt kul! Det ska göras om!


American Blueberry pancakes

Okey, pågrund av att blåbären rullade iväg när jag hällde dem över pannkakorna, så är tallriken lite plottrig. Ikväll blev det glutenfria pannkakor efter träningen!

Jag mixade lite efter eget huvud, men jag började med 1 dl riven kokos, 1/2 dl (fiberhusk=glutenfritt lchfvänligt som gör att smeten sväller något), salt och vanilj. Sedan vispade jag ner 2 ägg och 1/2 dl mjölk. Stekte detta på varmt stekjärn till två pannkakor.

Serverades med tinade blåbär och en matsked turkisk yoghurt. Kändes riktigt söndagslyxigt nästan! Sådär när helgen närmar sig.. :D

 


Torsdagsklassen

Torsdag innebär step! En av mina favoritträningsklasser. :D


Glassväder

Råder i landet. Gjorde därför min egen glass, som egentligen är fryst smoothie. Åt min glass i solstolen i sällskap av zlatans roman.

Mixa 1 dl hallon, 1 dl björnbär, 1 dl turkisk yoghurt och en näve blandade nötter (var egentligen överflödigt). Smaksatte med rent vaniljpulver.

Tricket är att jobba med frysta bär och kyld yoghurt, då tar det inte flera timmar på sig att bli glass. Mixar du rumsvarma ingredienser så får du en smoothie istället. :)

 

 


I'm a heartbreaker

Sitter och tuggar hjärtformad is i värmen, en av de härligaste sakerna man kan "äta" värmen!

 

 


Tropiskt klimat

Idag var samtliga på danspasset genomsvettiga redan efter uppvärmningen, mig själv inkluderad. Inte blir det bättre när man kommer ut och det är minst lika varmt ute!

 

 


Rädslor genom åren

Jag är en sån där person som gamla tanter brukar kalla "räddhare", jag har lixom alltid varit skraj för något. Sedan att mina rädslor bytts ut efter tiden, är väl en annan sak. Tänkte tillbaks på alla mina konstiga rädslor jag haft genom åren, och kom fram till att de faktiskt inte varit helt normala alltid.

På förskolan var det rädsla för dockor i samband med mat. Detta visades tydligt när det skulle intas föda och det bafann sig en stackars docka på matbordet, eller om det mot förmodan på kalaset serverades den sjukt motbjudande barbietårtan. Överlag gillade jag tårta och sötsaker, och har alltid gjort, så alternativt var den följande rädslan att inte få den största tårtbiten, (när det inte gällde docktårta.)

På lågstadiet var det att bli lämnad ensam på bion om man inte kom ut tillräckigt fort på filmklubben. Om man inte skyndade sig ut efter filmen, så kunde man bli kvarlämnad i biosalongen när de drog igång en riktig rysare, och då skulle man vara instängd, och således få men för livet. Verklighetskollen var bristande.

På mellanstadiet var det att ens gå eller vara på träslöjden bland alla verktyg, maskiner, sågdamm och vassa föremål. Jag har fortfarande bilder framför mig hur det demonstrerades vid borren hur skalperad man skulle bli om man inte hade håret uppsatt. Min flykt blev därför målerirummet, varav många saker jag lyckades tillverka skulle kunna platsa på Pride 2013.

Högstadiet och gymnasietiden bearbetas fortfarande, men psykopatfilmer, bläckfisknigiri och män med långa kappor är något jag i det längsta drar mig ifrån att möta.



*ryser*

Frukost

Bästa målet på hela dagen!

 

 


Jag och Blondinbella

Vi har startat morgonen på samma sätt vi!

 

 


Måndagsmorgon

Blev en lite mindre runda idag, det var varmare än vad jag tänkt mig nämligen (21 celsius)!

 

 


Breakfastmaster

Pannkaksfrukost när den är som bäst. Improviserade ett recept på nyttiga, mjölfria pannkakor:

2 ägg
1/2 dl fiberhusk
1/2 dl kokos
1 dl mjölk
1/2 tsk bakpulver (så de sväller till amerikanska)
Salt
Vanilj

Serverades med hallon och turkisk yoghurt, pudrat med kanel. Ibland så!

image descriptionimage description

 


Nike zoom structure triax 15

Något jag fått lära mig, är att man ändrar sättet man springer på allt eftersom man åldras genom livet. Därför åkte de lunarglidesen jag beställt tillbaks, och istället har jag beställt ett par structure triax. Eftersom jag har en pappa som är gammal säljare på Nike, så hjälper han mig att hitta rätt i djungeln. Rätt skor gör mycket, men inte allt!


Bellendellen@instagram

Har blivit en del bloggande på min instagram, men jag ska försöka att hålla den här bloggen igång med minst ett inlägg om dagen iallafall!



 


30 minuters betänktetid

Är ute på laddningspromenad, sprang imorse, men har suttit stilla i princip hela dagen. När hemarbetet sen bjuder på ännu mer stillasittande, så är det läge för 30-minuter utomhus! Visste ni att i princip alla mina skrivaridéer kommer under promenader? Det är då jag är som mest kreativ :)

Kvällens sällskap är RHCPs Stadium Arcadium, spotify premium är en lyx jag unnar mig!

 


Godsöndag

I brist på intressantare inlägg, så kommer en bild på dagens frulle. Ett stekt ägg med ett par skivor ost, keso och turkisk yoghurt med krossade fröknäckebitar, te och lite blandade hallon och blåbär!

Teét är för övrigt nyinköpt på lokala tebutiken. Det är ett grönt te med smak av jordgubb och bourbonvanilj och det heter " Kiss me Kate".

 


Jag närmar mig må-bra-fasen

Inatt har jag, för första gången det här året, sovit tio timmar i rad, tio! Jag brukar alltid vakna efter en sisådär åtta, det för att jag inte är riktigt i fas med mig själv och livet. Jag har lixom alltid saknat förmågan att sova ut, och när det väl händer är jag överlycklig!


Vi går till grunden med svennebananen

Jag får ofta höra att jag är väldigt osvensk, och jag blir alltid lika glad av att höra det. Att som svensk få höra att man inte är svensk är en av de bästa komplimangerna man kan få lixom, iallafall om man tillhör den yngre generationen.

Vad beror det här på?
Jag vill fastslå att det handlar om att svennen är väldigt svag i betraktarens öga. Man är lagom rund, lagom snäll, lagom kaxig, medelpresterande, och allmänt nöjd med en medelklassig tillvaro. Det är kanske såhär för att vi lever i ett jämnställt samhälle, eller iallafall strävar i det yttersta efter ett. Vi vill balansera allas inkomster, dela allt lika, ge alla samma förutsättningar. Gynna den fattige och sätt den rike på plats. Klyftorna är helt enkelt inte så stora som i andra länder.

Men jag skulle också vilja påstå att det här är en fråga om generationer.
Den svenska livsstilen fungerade superbra, till ungefär 1980, då föddes en generation som skulle få ta emot särklass mycket skit. Sociala medier och etermedier började sprida kultur tvärs och kors över landet, svennarna fick glimtar av nya livsstilar som gick att leva. Det här var livsstilar lång bort från falukorv och dalahästar, allt mellan orientalisk kultur och den glamourösa amerikanska livsstilen öppnade många ögon. På ett sätt som kan påminna om den tiden då vi svennar gärna emigrerade till "det stora amerikat".

80-talisterna ville göra annat än att ploppa ut ungar och jobba på kommunförvaltningen, de ville göra karriär, röra sig med mycket pengar och sippa bellini vid poolen på förmiddagen. Resultatet blev hel programserie av en populär dokusåpa, Lyxfällan. Men frukta ej! Det här är än idag en generation som öppnar upp för en strävan efter en vardag helt olik den vi växte upp i, 80-talisterna tog fanan och gick före oss andra.
Förhoppningsvis blir vi 90-talister en 2.0 version av 80-talisterna, med samma ambitioner, men med verktygen och entreprenörskapet bakom oss som gör att vi genuint kan utveckla våra drömmar på ett bättre sätt.

När andra nationaliteter får höra att vi inte gillar att bli kallade svenska, så blir de alltid förbluffade. Kallar du en fransman för ofransk, så har vi antagligen avfyrat årtalets mest okänsligaste förolämpning. Vi svenskar har blivit så rädda för att nationalism skulle innebära rasism, och det behöver absolut inte vara så! Att vara svensk ska inte avgöra hur mycket likvida medel du har på kontot, eller hur du röstar, det ska ligga andra faktorer bakom att vara svensk.

Att vara svensk borde vara en komplimang, i Sverige har vi en fantastisk kultur som vi bara tröttnat lite på. Ändå längtar så många härifrån, ingen vill längre tillhöra en medelklass, och alla vill krama samtliga resurser ur livet som om det vore en sur gammal disktrasa, och det är faktiskt inget fel med det. Det enda felet ligger i att vi vill förneka vår nationalitet.
Sverige är inte bara marginalskatt och socialdemokraterna. Vi har ett brett utbud av företagsamhet, kultur, och varierande politiska åsikter. Vi har faktiskt anammat både surdeg och tapas, och försvenskat det. När ska amerikanerna egentligen ta sig an sillen, och lägga in den i BBQ sås på ett aptitligt sätt? Jag väntar med spänning på den dagen!

Hälsosamt fredagsmys

Hej på er!
Känner ni att chipset kanske inte ska vara med under kvällens fredagsmys, nu när det börjar närma sig strandsäsong? Isåfall har jag ett recept på Cookie Dough-bollar, som jag visserligen inte testat själv, men som låter otroligt bra! Kakdegskänslan kommer från kikärtor, men eftersom "degen" är smaksatt, så lär det knappast smaka bönor.
Recept för dessa godingar finner ni här:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2012/04/20/7776522-recept-nyttiga-cookie-dough-bollar/
Bild från food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se

AktivTräning

Har ni några minuter över, så hittar ni en del intressanta hälsotester på den här hemsidan:
http://aktivtraning.se/testadigsjalv

Timeout

Jag har nått en punkt i mitt liv där dygnet består av för få timmar. Att jag dessutom igår förlorade en hel mapp med arbete som jag fick ta kvällen att återställa blev den sista droppen.

Till de goda nyheterna, så har jag två nya krönikeliknande inlägg att leverera till er innan veckans slut! Så håll utkik!

Ta hand om er!


Inför beach 2012

Vad passar inte bäst till en fräsch solbränna och en tränad strandkropp, än lite skira stickade bohemiska plagg för ett rimligt pris?
En tjejkompis till mig har precis startat upp sitt företag där hon säljer egendesignade bohemska plagg, bland annat en jättesöt virkad bikini som tippas vara sommarens it-plagg!
Ta en titt vettja!

http://thebohemianway.se/


Godmörgön

Tjusig chey på tåget här, börjar skolan vid sisådär 11 tiden, jättebra tycker jag.

Då hinner man springa 6 k innan frukost och sörpla te i nån timme. Nu sitter jag på tåget och bloggar lite för er. You löve me.

 


Mitt träningsupplägg

Jag har varit lite sämre på att blogga om när jag tränar, lite dels för att det känns grymt ensidigt att bara slänga in ett "drar på danspass", "ska lyfta vikter", "ut i spåret!", osv, osv. Därför tog jag en skärmdump av min digitala träningskalender på funbeat som finns både i mobilen som app och som hemsida på www.funbeat.se. Där kan man synca och checka vad andra kompisar tränat, kul motivation!

Jag försöker att köra ungefär såhär:
2 konditionspass - Konstant flås i en timme ungefär. Löpning, step, dans, vad som!
2 styrkepass - För att utmana musklerna och mig själv lite
1 valfritt - Kan bli en promenad, kan bli en extra löprunda eller något annat!

Sen är det ju inte alltid så att det blir såhär, styrkepassen drar jag mig såklart för, eftersom det känns minst kul. Hehe. Men jag tränar ungefär 4-6 gånger i veckan! :)



Flätbulle

Det närmaste ni kommer att komma "slät bulle" i min blogg! Satte upp håret i en hästsvans, flätade svansen, satte ett mindre gummiband längst ut. Sen tvinnade jag flätan runt "svansfästet", fäste med hårnålar, och vóila!

(Nej, jag är inte naken, jag har en bandeaubikini på mig :))

 

 


Fruktfanatikern

Eftersom jag börjat käka frukt igen, så blev det en fruktsallad som kombinerad lunch/mellis denna soliga söndag. Delade ett äpple, och hällde över kanske 1 dl hallon och 1 dl björnbär, improviserat, men gott!

För övrigt går dagen åt till att övningsköra, tvätta bil och gräva upp samtliga maskrosor i trädgården, jippie!

Update: Såklart åt jag inte endast detta, då det var kombinerad lunch/mellis, jag åt en fröknäckemacka med! Så ni inte går och tror att jag stöder svält i någon form!


 


Att vara entreprenör

Jag vill påstå, att under mitt andra läsår på gymnasiet, så har jag utvecklats till en upcoming entreprenör. Jag har löst problem jag tidigare inte kunnat lösa, förbättrat mina sämre sidor, blivit effektivare, och tagit fler chanser.

Vad är en entreprenör då? Innebär det att vara lika skillad som lillkillen i Bob Sinclairs video till "World, hold on", eller innebär det bara att kunna lösa vardagsproblem som ihoptrasslade hörlurar och dåliga tågtider?
Kanske är det helt enkelt bara ett gott tillfälle att jävlas med normen på ett sätt som ingen kan sätta sig emot.

Självklart finns det olika nivåer av entreprenörsskap med, antingen löser man bristen på toapapper under maginfluensesäsongen, eller så knäcker man koden för det eviga prokrastinerandet. Självklart kan lösningarna vara mer småskaliga, jag föredrar det kreativa entreprenörsskapet desto mer, exempel på detta är:
  • Hacka föräldrarnas mail för att sjukanmäla sig, "Becuase you're worth it"
  • Använda lillebrorsan eller valfritt småbarn som anledning att ta sig förbi samtliga köer och folksamlingar - För att ingen sätter sig emot en kissnödig sexåring.
  • Leka turkisk marknad i den där svindyra boutiquen - Jag ger dig 500 kronor för den där toppen. Värsta kompispris bre, och jag slänger med två kameler och en lama om du bestämmer dig nu.
Vilket problem vill du lösa?



Juniorentreprenör bygger rymdfärja, Like a baws.

Godisfärger

Modebloggsvarning!
Har haffat lite fynd inne på H&M som jag är tvungen att visa er, det var de sista exemplaren, *ont skratt*.
En persikofärgad bikini och ett par fluorescerande orangerosa shorts att springa i. Me like!
image description

Godmorgon torsdag!

Bloggar dagens frukost från pendeltåget!

Liten Hemmagjord proteinshake med smak av kanel och kokos
Ett hårdkokt ägg
Rostbiffsbitar
Keso

3 timmar senare är jag fortfarande mätt, och lär vara det för minst en timme till. Stadig frukost, I like!


Saker som inte säljer

Den senaste kommentaren jag fick, fick mig att börja fundera på ämnen i hälsotemat som vi inte alltid belyser.
Hälsotidningar, PT's, gymshoppar, och hela omvärlden vill tjäna pengar på just Dig.
Men ibland utelämnas viktiga ämnen i hälsodebatten som inte är lika skakande, eller bara inte säljer lika bra.
Några av dessa ämnen är:
  • Tiden det tar att gå ner i vikt för oss vanliga människor som inte tappar 10 kilo på en månad. Det tar faktiskt 1 år att gå ner de där 10 kilona hälsosamt för den genomsnittlige personen.
  • Underviktiga som kämpar för att gå upp i vikt.
  • Hur man tyder en innehållsförteckning och kan köpa så bra "äkta" mat som möjligt. Då pratar jag bland annat; riktig glass, riktig juice, och riktig yoghurt. Några varor som annars imiteras och förfalskas ihop för att efterlikna originalen.

En allvarlig fråga

Den här kommentaren fick jag häromdagen:

Självklart är både det där inlägget, och bilden, en överdrift.
Lika stor respekt jag har för grovt överviktiga, har jag för de grovt underviktiga (som inte kan påverka det).
Att väga alldeles för lite och hela tiden kämpa för att gå upp i vikt, medan man ständigt får höra att man är för tunn, är verkligen inte roligt det heller. Det är bara en av de få saker jag skulle önska att man belyser mer.
Jag hoppas att du blev nöjd med mitt svar. Ta hand om dig! :)

Hallon och keso..

Avnjutes i solen!

 

 


RSS 2.0
bloglovin