Hur man äter nyttigt ute på stan

Bara för att man vill äta hälsosamt, betyder inte det att man behöver hålla sig inne, tvärt om!
Att äta ute är en social grej, och det kan vara precis lika trevligt att dra ihop ett tjejgäng ut på stan för en middag tillsammans, som att gå på krogen och ta några drinkar!

De här tipsen jag kommer att ge er nu, gäller inte bara LCHF ätande, utan hälsosamt ätande överlag.
Här listar jag olika mathak, och deras hälsoalternativ.

Pizzeria - Dela hellre en pizza med en kompis, än att äta en hel själv. Ös på med pizzasallad. Vitkålen innehåller bra mineraler och vitaminer, bland annat vitamin C. Drick hellere ramlösa/vatten, än läsk, dessutom brukar vatten vara gratis på många ställen, väldigt eknomiskt med andra ord!

Kebabhak - Strunta i kebabrullen eller pitabrödskebaben, brödet ger inga värdefulla näringsämnen what so ever. Däremot kan du välja att få en kebabtallrik med lite mindre pommes, och mer sallad. Eller så gör du som jag och min familj brukar göra, beställa kebabtallrik utan pommes, man får fortfarande samma goda kött, grönsaker, sallad, och sås.

A la carte resturang - Vitlöksbröd är visserligen en populär förrätt, men det finns en massa andra goda förrätter som är betydligt större smakupplevelser! Varför inte en räkcocktail, tapasbitar, eller en god soppa?
Vid huvudrätten väljer du inte pastarätten (för att de ofta bara består av just pasta, och väldigt lite kött/grönsaker), utan en rätt med en jämn fördelning av proteiner, kolhydrater, och med lite trevliga grönsaker.
Sist till efterrrätten, idag så erbjuder många resturanger idag mörka praliner, ostbricka, eller sorbet, som är betydligt bättre alternativ än kaka, dessutom rätt mycket godare..

Asiatisk krog - Asiaterna må älska sina nudlar och ris. Men visste du att du bara kan beställa en gryta istället? Riset och nudlarna är ju ett tillval! Antingen äter du sparsamt av ris och nudlar vid sidan om, eller så njuter du fullt ut av en kyckling eller nötgryta med asiatiska kryddor och knapriga grönsaker, lika gott det!

Vad gäller övrigt, så går det alltid att fråga om extra grönsaker och sallad. Resturangbranschen idag är så van vid att folk vill hålla det hälsosamt, och är måna om sin hälsa. Finns det en salladsbuffé innan maten, så utnyttja den! Hellre "fylla ut" magen lite först, och grunda med sallad, för att sedan kunna njuta av den faktiska maten, det är ju det som är meningen med salladsbuffé!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin