Favoritknäcket
Har fått lite förfrågningar om att lägga ut ett knäckebrödsalternativ,det här knäckebrödet äts mycket hemma hos oss. Det finns flera varianter, men det här är baserat på endast fröer, vatten, och salt, tjoho!
Recept från Allt om LCHF
Frökex/Fröknäcke 1 plåt
2 dl hela linfrön
2 dl kallt vatten
1 1/2 dl skalade sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1-2 tsk finsalt (hur mycket beror på hur salta kex man vill ha)
Gör så här:
Häll linfröna och vattnet i en skål/burk och rör runt och låt stå i rumstemperatur i minst 3 timmar.
Tillsätt sesam, pumpafrön, solroskärnor och salt. Rör runt ordentligt och låt stå i minst en timme.
2 dl hela linfrön
2 dl kallt vatten
1 1/2 dl skalade sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1-2 tsk finsalt (hur mycket beror på hur salta kex man vill ha)
Gör så här:
Häll linfröna och vattnet i en skål/burk och rör runt och låt stå i rumstemperatur i minst 3 timmar.
Tillsätt sesam, pumpafrön, solroskärnor och salt. Rör runt ordentligt och låt stå i minst en timme.
Värm ugnen till ca 150 grader.
Bred ut fröblandningen tunnt och jämt på en bakplåtspappersklädd plåt, gärna med en slickepott eller stekspade.
Grädda nere i ugnen en timme.
Sänk värmen till 100 grader, och grädda ytterligare ca en timme. (Håll koll)
Bred ut fröblandningen tunnt och jämt på en bakplåtspappersklädd plåt, gärna med en slickepott eller stekspade.
Grädda nere i ugnen en timme.
Sänk värmen till 100 grader, och grädda ytterligare ca en timme. (Håll koll)
Ta ut plåten, känn efter så de känns spröda och låt svalna. Bryt i lagom bitar.
Ät med smör och ost!
Kommentarer
Postat av: emelie
TACK!!! Så himla gott! :D
Trackback