Kloka ord från Annika Hernroth

Snubblade över den här artikeln på Newsmill. Fastän kvinnodagen är förbi, kan jag inte låta bli att publicera några delar som verkligen tilltalade mig. Annika Hernroth är utbildad medievetare, och driver en politisk blogg utöver sitt arbete. Här har hon listat några budord för oss kvinnor i alla åldrar. Eftersom mestadels av mina bloggläsare är kvinnor, så tänkte jag att det skulle passa bra. :)
  • "1. Du skall tjäna dina egna pengar. Ingenting är egentligen viktigare än det här, så lägg det på minnet. Om du har en egen inkomst, egna sparade pengar och en utbildning att luta dig tillbaks på så kommer du aldrig att behöva stanna hos en partner av ekonomiska skäl. Du kan gå när du vill, fatta dina egna beslut och du blir inte beroende av en annan människa för din överlevnad. Pengar är frihet. Pengar är oberoende. Oberoende är friheten att välja själv."
  • "5. Vägra skulden. Subbor finns överallt, såväl män som kvinnor, och det de gör bäst är att dränka dig i skuld. Det kan handla om att du vabbar för mycket och chefen vill ge dig jobbskuld, eller en dagismorsa som alltid hämtar sitt barn klockan 13 och vill ge dig mammaskuld, eller varför inte en make som tycker att du jobbar för mycket och vill ge dig hustruskuld. Men den värsta boven är alltid du själv. Det där bandet som spelar i ditt huvud varje dag om att du borde träna mer, vara snyggare, nå högre i karriären och vara en mer pedagogisk förälder… stäng av det. Stäng av det för gott.
  • "7. Säg ja! Här borde vi lära av männen. De säger jämt ja till saker de inte är helt kvalificerade för. Chefsposter, nya jobb eller spännande utmaningar. Vi tjejer vill alltför ofta vara överkvalificerade innan vi vågar ge oss in i något. Och det håller oss tillbaka, det gör att styrelserum gapar tomma och viktig kompetens går förlorad. Så, fake it until you make it, baby.
  • "9. Släpp fasaden. Genom att låtsas vara perfekt så skapar du ångest hos dig själv och andra. Gud vilken viktig läxa det är! Genom att visa upp ditt krispigt vita hem, dina perfekta barn, ditt superlyckade liv och ditt grälfria äktenskap så bygger du murar som hindrar dig själv från att fly och andra från att komma in. Våga istället visa skiten.Pengaproblem, ångest, fyllot till farsa och skräpet i hörnen. För det är så vi alla kan andas ut lite grann, det är så vi kan döda myten om de ständigt tävlande kvinnorna och slippa den obligatoriska utbrändheten. #prataomdet, vad det än är."
  • "10. Var en mentor. Idén om att bara få av oss kan lyckas är en klassisk söndra & härska-metod, och den leder till att vi slåss inbördes istället för att vända blicken utåt. Så glöm inte att skicka vidare. Den hjälp du fått skall du ge till andra. De läxor du lärt dig, lär ut dem till någon annan. Systerskapet kan bli mer än en sliten catchfrase, om vi verkligen tror. Om vi verkligen, verkligen försöker."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin